Micimalacka Creative Commons License 2016.08.05 0 4 137351

Én indítottam ezt a pénzes dolgot most kivételesen, pedig nem szoktam más nyaralását kritizálni, mert mi célpont és utazási módtól függően is űzünk mindenféle nyaralást - na majdnem mindent inkább:)

 

De továbbra is tartom, hogy nekem az, hogy valahol 3 forinttal vagy 2 kunával olcsóbb-e a benzin, teljesen mindegy (itthon sem értem különösebben). Persze a dusan által írt összeg tényleg már ígéretes spórolás, de ebben ki is merült, hisz itthon tudja ezt rendszeresen megcsinálni. Ha elmegy annyi helyre, amit tervez, akkor úgyis kell tankolni, és ott fog, ahol kell, különben nem tud kimozdulni a szállásról.

Szerintem ez itt a lényeg abban, amire én gondoltam. Spórolni lehet sok minden egyében az igényektől és szokásoktól függően, de az autóval el kell menni a nyaralás helyszínére, meg hazamenni. És ha ott nem akar az ember sok tíz/száz km-t beletenni, akkor is ez az, amire úgyis kell költeni, nem azon fog múlni, hogy hol olcsóbb vagy nem (akár baj esetén eljutni orvoshoz stb.)

 

Mi is apartmanozunk Horvátországban, de max. 1-2 napi kaját viszek, hogy ne azzal kezdjük, hogy vásárolunk. De bizony ha megkívánjuk, akkor eszünk Trogir óvárosában vagy a strandon, vagy megcsinálom a halpiaci szerzeményeket, ahogy a fagyit is megveszem 8 kunáért is, hiába 7 máshol ;-)

 

Viszont nekem is belefér az,hogy ilyenkor csinálunk olyat, amit máskor nem - lehet naponta több fagyit enni a gyereknek meg palacsintát is ebéd gyanánt, ha azt kér. Van, aki  nem költ belépőre, de drága halat eszik. Más a szállásra áldoz többet, más meg inkább banánozik, szerintem ezekkel jobban lehet súlyozni a büdzsén, mint egy tankolással, peace.

 

A kaja is lehet élmény egy utazáson a kalandok mellett. Én is a családtól kaptam az utazás élményét, és többet ér minden barbie babánál. Így én is szívesebben áldozok erre, mint hogy egy sokadik játékot vegyek a gyereknek. Aki amúgy 4 és fél, és 2 hónapja emlegeti, hogy a tavaly látott tengeralattjáróra fog ülni a nyaraláskor, így hát megkapta hatalmas örömet okozva neki. Amúgy meg órákig képes pakolni a köveket (=értékes kövek, százmilliót érnek!)  jobbról balra, balról jobbra majd újra elölről:D Szóval nem hiszem, ezeken múlik az a kialakuló értékrend, amit sok minden formál.

És igen, majd fog parasailingelni is, tudja, hogy sok pénzbe kerül és sokat kell dolgozni érte (neki :D) ; de lehet jobb erre költsünk, mint sok más vacakra.

 

 

Mi most jöttünk haza, az utolsó 2 napi költést még nem adtam össze, de alapvetően ugyanazt a nagyságrendet költjük ott boltban, mint itthon az árkülönbség ellenére. Viszont beleférünk a keretbe és jut sok mindenre, amire amúgy valószínűleg több napos/hetes hazai nyaraláson is pont ennyit el lehet költeni.

 

A hazaindulás előtt meg szendvicskészítés helyett jobban esett még ücsörögni  a parton egy kávéval és bevásárolni friss péksütiból ... tök mindegy, mire költöm el a pénzt, de a tengert szendvicskészítés közben nem hallom és látom:-)

 

 

üdv Malacka (aki pénzügyes és mindig gondosan ügyel a cashflowra :o)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Micimalacka (137298)