totopad Creative Commons License 2016.08.03 0 1 2891

Mivel az iskoláztatásban nem vagyok jártas, így erre nem tudok válaszolni, nagyon hallomásból annyi benyomás jött le, hogy nagyjából hasonló, mint otthon, de ez nagyon hallomás, nem tapasztalat.

 

A munkával meg az élettel kapcsolatban, hát gyakorlatilag Lengyelország az egyetlen ország Európában, ahol tényleg szeretik a magyarokat és ez érződik bárhol, ahol kiderül, hogy magyar vagyok. A két nép mentalitása nagyon hasonló, a nyelvet leszámítva sokszor nem is érzem, hogy külföldön vagyok. A munka szempontjából mindenkinek más a tapasztalata ez egyén függő, nekem szerencsém volt, mert nem nehéz a meló és jók a kollégáim, de ez ugye egyénfüggő, bár az itteni magyaroktól még nem hallottam olyat, aki sírva ment volna haza Ha multitól kaptál meló ajánlatot és 2600 zlotyi fölött van a zsé - általában itt kezdődik a multis fizu, én ennél csak magasabb ajánlatokat kaptam- és, ha otthon kevesebbet kerestél, azt mondom, fogadd el. 

 

Ide általában nem meggazdagodni jönnek az emberek, én sem azért jöttem, viszont kényelmesen, normálisan lehet élni.

 

Nekem van olyan ismerősön, aki Angliában dolgozik, napi 10 órában heti 6 napot és rosszabb körülmények közt él, mint én. 

 

Én 2 éve vagyok kint és általánosságba véve úgy érzem, jó döntés volt. 

Előzmény: Fatboy Slim (2890)