Petra-25 Creative Commons License 2016.07.30 0 0 58448

Nem ilyen szándékkal irta Pulmy topiktárs. De! Felsoroltál egy pár látnivalót., amiket mind láttunk OKT közben. Még kiegészíteném egy-két kitérővel, pl. Kőhányáspusztáról elmentünk Majkra.

(Bár az aggteleki hosszútúra lehet hogy a legjobb példa). Ha már kategorízálunk, akkor talán a leglényegesebb és legmeghatározóbb szempont a lakóhely. Van aki olyan helyen lakik ahonnan viszonylag könnyebben el lehet jutni a szép célpontokra. Nem személyeskedés, de aki Pesten vagy közvetlen közelébe lakik kedvezőbb helyzetben van, mint aki pl. Berettyóújfaluban. Egy nap az odautazás, egy a vissza. Na meg a költségek se elhanyagolhatók.Mi lehet hogy szégyen de 7 év alatt jártuk be az OKT-t. Kőszegen el töltöttünk + 1 napot, kitértünk Velemérre, Cákra. Aztán Sárváron nem hagytuk ki az arborétumot, meg pancsiztunk is. Akárcsak Hévizen, ahova azóta se jutottam el. Tehát mi ha már elindulunk, akkor amit lehet megnézünk. 

Aggtelek, hosszútúra: nagyon alternativan indul. Érdeklődsz telefonon  csak hümmögés. Aztán egy hónap alatt összejön a létszám, regisztrálnak. Anno mikor ott voltunk, a Turinform irodában míg nézelődtünk 2 német is érdeklődött a "langetúr" felől. Nem értem meg a hozzáálásukat. Bár túravezetőjük se nagyon van, azok is közmunkások zömmel.

Előzmény: nagypapi (58446)