cassano71 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 9349

Közel-Kelet-i országokban is csak annyi egy kurvanagy baleset, hogy volt és hogy meghaltak. Saját tapasztalat

Erre azt hiszem emlékszem, még utazas.com-os időkből. Szíria igaz? Volt ott egy hosszú leírásod arról az útról és ez az esemény is szerepelt benne.

Egyébként a kalandor az az én szótáramban elismerést jelent:-) Olyan ember aki veszélyekkel ( ténylegesekkel, vagy mondvacsináltakkal egyaránt ), problémákkal szembenézve, társadalmi konvenciókat néhol sutba dobva megismer tájakat, embereket, ételeket akiket/amiket más idő/bátorság hiányában nem ismer meg soha. Szóval nem olyan rossz kalandornak lenni.

Ami ezt a török helyzetet illeti, tényleg el kell dönteni mindenkinek hogy vállalja-e vagy nem, mármint az odautazást. Én nem mondom hogy zéró a veszélyfaktor, nyilván van benne valamennyi veszély, de általában igaz tényleg, hogy az utazás ha úgy vesszük veszélyes üzem, bár én soha nem gondolok rá így. Kilépünk a komfortzónánkból, legalábbis ha nem 5csillagos all-inclusive szállodában múlatja az ember az időt, ér minket ez-az, aki erre érzékeny az ne induljon neki.

Arra, hogy Isztambulban történik az emberrel valami változatlanul kicsi az esély azt gondolom. Nagy az a város, kicsi az esélye százalékban, hogy rosszkor vagy rossz helyen. Ez olyan hogy trópusi tengerpartokon állítólag minden évben vannak emberek akiknek a fejére ráesik egy kókuszdió és meghalnak, most nehezen írtam le nevetés nélkül ezt mert morbid nagyon, de amúgy tényleg így van. Na most, ettől még mindenki megy nagyjából ide-oda, Thaiföldre, Maldívra stb. és ha jól tudom te is pl. visszajöttél Kei Kecilről kókuszdió-baleset nélkül. Egyébként zárójelesen, ezért a Kei Islandért nagyon irigyellek:-)

A másik, hogy Erdogannak ha elég rendesen vannak is despota megnyilvánulásai, azért messze nem hülye. Nem fog direkt lépéseket tenni annak érdekében, hogy az amúgy is most megcsappanó turizmust végleg hazavágja, túl nagy bevétel van ebből meg túl sok ember él belőle Törökországban, ergo inkább azért fog szerintem lépéseket tenni, hogy biztonságban érezze magát valamelyest az aki oda megy.

Lentebb írták, hogy csak kendős - szakállas népek grasszállnak, mondjuk rajtam ez sem fogna ki, eleve töröknek néznek ott mindig, sőt úgy is beszélnek hozzám az utcán rendszeresen, ha meg szakállt is növesztek hozzá akkor a hatás leírhatatlan, kipróbáltam azért tudom:-)

Előzmény: pó_apó (9346)