captain_tenkes Creative Commons License 2016.07.26 0 0 85939

Kedves Kapocska!

Közben nem csak Önt "boldogítom" de próbálok megoldást találni a hiba kiderítésére pl a youtube-on is, ahol találtam egy érdekes megoldást a füstgáz visszaáramlás szenzor ellenőrzésére. (azt hittem, hogy valamiféle kémiai érzékelő is, de ÁLLÍTÓLAG ez tényleg csak egy hőkapcsoló)

 

A film alapján fogtam egy multimétert, 200 ohm-ra állítottam a határolót, (legkisebb méréstartomány) és a VEZETÉKEK VÉGÉRE rádugtam az érzékelőket. (azért emelem ki, hogy a vezetékek végére, mert az ellenállásnak úgy vettem ki, hogy szerepe van, ha vezeték nélküli lábakon, vagy a vezeték végén (kb 20cm) történik a mérés.

 

Jobban örültem volna, ha nem történik semmi, mert akkor elvileg meglenne a hiba, de 0,4- ről (80 ohm???) szép lassan felment 1,4  (280ohm?) állásra, gondolom ment volna tovább, csak nem akartam tönkretenni.  (a "műszer" kínai vacak, így a inkább a változás arányát mutatja pontosan, mint a tökéletes ohm mennyiséget)

 

Ön szerint akkor ez az ellenállásérték változás szobahőn, és utána kb 60-80 fokon jelezheti azt, hogy a füstérzékelő működik, tehát máshol keressem a hibát? (az érzékelőre ez van írva 45w + 07H nem tudom, hogy ez mit jelent, talán Ön kiokosít :-) )

 

Nagyon reméltem, hogy ez a kis érzékelő a hiba, ahogy okoskodtam, azért kapcsol be már sima hmv-nél is a keringető szivattyú, mert úgy érzékeli, hogy túlmelegedett a víz, és ezért lángot nem ad, hanem beindítja a keringetőt, hogy visszahűtsön, és mivel nagy meleget érez van, ezért hibajellel leáll. 

 

De most már nem hiszem, hogy ez lenne, a baj, arra gondolok, hogy a bár az összeégett vezetékeket kicseréltem újakra /vigyázva, hogy nagyjából ugyanolyan vastagságúak legyenek az ellenállás miatt/ de úgy leállt a készülék, hogy se a sima reset se konnektorból való kihúzás már nem oldja fel a hibaállapotot. 

 

De ha kevés ez az ellenállás, amit mértem hidegen, és melegen (vagy túl sok) akkor még lehet remény, hogy mégis ez a kis vacak romlott el, és akkor 4e környékén lenne használt alkatrész esetleg.

 

 

Köszönöm a fáradozását, eddig ezzel voltam elfoglalva, most folytatom az Ön instrukciói alapján is.

 

:-)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kapocska (85938)