Törölt nick Creative Commons License 2016.07.24 0 0 119783

No ez a porszívó a képen tökolyan mint az enyém, csak nem OBI-s köntösben :-)

 

Ha nem raksz leválasztót a szívótér és a tartály közé, szerintem nem sok értelme van.

Nos ha a tiéden, fent bedugaszolva tud alulról is szívni, akkor én így képzelném el. Bocs, egy kicsit móricka rajz, de talán érthető hogy gondolom.

 

Az a "kék" rész lenne fémvödörből vagy erős/vastag műanyagvödörből. Amit kettévágsz illetve ha elég magas, a "Szívóházat" épphogy magasabbra mint a szűrő magassága. A thien-Baffle részt pedig 20 centinél nem kell magasabbra. És két elválasztó lapot raksz közéjük. Az egyik a szűrőház <-> TB közé, közepén egy olyan likkal amibe mondjuk egy 110-es pvc csőnek fúrsz likat. A TB <-> portartály közé megy egy úgy kivágott lemezt, amit pirossal látsz. Ezek az elválasztó lemezek lehetnének min. 12 de inkább 18-as rétegeltből, esetleg bútorlapból, hogy legyen megfelelő vastagság a széleken a nútoknak, amibe/amire ráülteted a portartályt/TB-t/szívóházat.

 

Írtad hogy láttál régebbi videóimat. Nem tudom ezt láttad-e, 03:32-nél látsz egy ábrát, "méretezéssel". Azért idézőlejben, mert tervezésre 0 percet szántam (nem szép dolog, de így volt), kivágtam, "valameddig" leeresztettem a 110-est, "valahova" felette beeresztettem az 50-es csövet, és majd meglátjuk működik-e. Működött, ld ebben a videóban. Tehát ha az első videóban lévő méretezés felé indulsz el, jó eséllyel nálad is fog működni. Annyi, hogy azon az ábrán a körív 120 fokban van kivágva, azt később módosítottam 240 fokra.

 

Tudom ez nem egészen az az egyszerűség, amit gondolsz, de ... én csak így tudnám elképzelni, hogy helytakarékos is legyen, ahogy írtad és még hatékony is legyen.

Előzmény: Raidx (119780)