Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 10999

A Banános Joe-ról egyébként eszembe jutott még valami: mivel ez a film még valami mástól is felejthetetlen film, és szereplő lett... !

 

Ti. itt most magára a Banános Joe nevű szereplő jellemrajzára gondolok! Ha jobban megnézitek, akkor láthatjátok őrajta, hogy hát ő egy kettős jellemű figura: a banán-"kis"maffia vezérének Mr.  Torsillo-nak (és a gorilláinak) ott tesz keresztbe, ahol csak tud, és egészen faragatlan útszéli stílust enged meg önmagának Ővele szemben (előbb a felére leveri a banán addigi egységárát(!) a teherautó-versenyzés után, azután rögtön utána "Mr. Porszívó"-nak gúnyolja(!!) Mr. Torsillot-t a háta mögött az embereinek a szemébe nézve, utána röhögve áll ki a verekedésre szóló meghívásnál Mr. Torsillo gorillái ellen, és mindet jó laposra elveri, aztán kidobja Őt a saját bárjából, amikor Dorianá-t kell megvédenie: gúnyosan hozzáteszi Torsillo gorilláinak: "Én csak azt tettem, amit parancsoltak nekem!"). A legvégén a volt csaló segítségével még börtönbe is juttatja Mr. Torsillo-t!

 

De a csalóval (a "torreádorral", és okirat,- és pénzhamisítóval) szemben viszont már kétféleképpen viselkedik: amíg csal, addig csak azért "menti meg" a többi dühös átvert alaktól, hogy jól elverhesse (pl. az arénában), de amikor a sitten megkapja tőle a használható valódi, immáron nem hamis, a saját nevére szóló banánkereskedői engedélyt, amit a miniszter úrtól szerzett neki, akkor már remekül összebarátkozik vele a sitten, mert megbocsát neki. A csaló cserébe a végén segít a film végén leleplezni Mr. Torsillo-t, akinek addigra négy álneve is van!!

 

Dorianá-val szemben pedig egyenesen makulátlan úriemberként bánik, zsinórban három részeg alaktól hajlandó megmenteni Őt a bárban, még ha a legnagyobb főnökökről is legyen szó, mert be akar vágódni Dorianá-nál: megtetszett neki, és megszerette... ;-)! Cserébe, amikor már az engedéllyel a kezében már újra Amantido faluban van, akkor amikor Torsillo, az emberei, és Doriana együtt Amantido faluba jönnek, akkor amikor Torsillo a felállított "mini" kaszinó-bárját csodálná meg, a villástargonca okozta "földrengés-sorozat" közepette Torsillo és gorillái elbújnak előle amikor felismerik Banános Joe-t, ls egyedül a magukkal szórakozásra hozott énekesnő Doriana nem ijed meg a Banános Joe-tól, sőt -- Torsillo legnagyobb elképedésére! -- , még ragyogóan derűs mosollyal üdvözli ("Joe, a Banános Joe!!! ;-))"), invitálja, és hívogatja is(!!!), a Banános Joe meg óvatosságból és jószándékból figyelmezteti Dorianá-t: "Doriana! :-) Menj ki innen, odakint biztonságosabb! ;-)" -- , és megmutatja neki a szabadba kivezető utat, akkor Doriana ismét nagyon-nagyon csillogó szemekkel(!) néz rá: -- "Joe??! Azt hittem, hogy a börtönben ülsz! ;-))" -- szól Doriana mosolygós üdvözlése ismét, mert addigra már Doriana is beleszeretett a Banános Joe-ba; és amikor meglátja, fülig ér a szája örömében!!! ;-)