T-MERCs Creative Commons License 2016.07.23 0 0 42776

Sziasztok! Lenne egy kérdőjelem a számotokra, ki tudná azt közületek kielégítően megválaszolni? (BKV/BKK, IHO pl. válaszra se méltatott...)


Még vagy 2012-ben, amikor Csömörre tartottam a Csömör-busszal, az ottani HÉV-végállomás felé ívelő nagy kanyar előtti vasúti átjáró - amit a busz a Major út (M0 felé kivezető út)-Vasút sor-Hunyadi János utcáknál keresztez - Major úti oldalán a buszmegálló és a HÉV-vágány között a HÉV mentén baktatva peronmaradványokra lettem figyelmes. Rákerestem a neten, de semmi infót nem találtam itteni egykori HÉV-megállóról, ahogy erről még a Wikipédián sincs semmi.

 

TÉRKÉP:







Mikor (mitől-meddig) volt itt BHÉV-megálló a Csömöri HÉV vonalán? Mi volt a megállóhely neve, és jellege/minősítése?

Mért szüntették meg ezt a megállóhelyet?(Segítségül mellékeltem nektek egy térképet, amely segítségével könnyebben megtalálhatják a általam feltételezett egykori HÉV-peron maradványait (ha csak azóta fel nem szántották azt a területet.)

A Csömöri HÉV most éppen használaton kívüli hurokszakaszán, amely ugye, Ilonatelep és a kistarcsai kórház között olvad be a Gödöllői HÉV-vonalába, tehát ezen a szakaszon volt-e valaha menetrendszerinti személy vagy gyorsvonat, hurokvonat,...stb. Közlekedhetett-e a Csömöri HÉV valamikor hurokjáratként? Egyáltalán miért építették meg ilyenre, huroknak? Ez a használaton kívüli szakasz most milyen állapotban van, és milyen célt szolgál, (már, ha szolgál)?

 

Köszi a segítségeteket!