kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.07.22 0 1 126505

A pH-t nem azért viszik lejjebb, hogy a vadélesztőket visszafogják, hanem az ecetbacik visszaszorítása érdekében.

Attól, hogy hamarabb beindult a magos cefre, a kisérlet még értékelhető lenne. 

 

Ha mégis megismétled jövőre a kísérletet, akkor inkább a cefrézés előtt 1%-os borkénes vízzel öblítsd a gyümölcsöt.

 

A menetrend a következő:

A leszedett, ÉP, EGÉSZSÉGES gyümölcsöt folyó vízben lemosni, majd 2-3 percre 1%-os borkénes vízbe áztatni ( 10 liter vízhez 10 deka borkén). Alapos lecsöpögtetés után lehet magozni/nem magozni, pépesíteni. Ezután mehet bele a fajélesztő.

A fajélesztő előkészítését úgy csináld, hogy akorra fusson fel, induljon be, amikorra kész a pépesítés. 

 

Előzmény: naivkezdo (126503)