Törölt nick Creative Commons License 2016.07.19 0 0 119552

Szia! Repítő mindent leírt mihez mit érdemes használni, én arra válaszolnék hogy érdemes-e barkácsolni. Nekem itt egy képen láthatod mindkét leválasztómat.

 

 

A jobb oldali nagyot teljesen magam építettem, az elszívót is ami mellette van. Sajna nem dokumentáltam teljesen, de itt van pár videó róla: 

 

- A favödör.

- A leválasztó porszívóval egybekötve, első teszt.

- Hatékonysági teszt - OBI-s porszívóval meghajtva.

- Amikor úgy gondoltam jó ötlet plexiből a turbinát csinálni. Nem vgolt az :-) (a motor egyébként tekercshoibás volt, vmi szigetelés sérült rajta. 3 pisztolyorrú Mátyás volt a javítása)

- Ugyanaz a leválasztó, immár a saját elszívóval meghajtva.

- Zajcsökkentés. És itt látszik, hogy a nagy levegőszállítás-kis vákum páros hogy megváltoztatta a leválasztó korábban mutatott hatékonyságát. Gyakorlatilag leválasztóból kettéválasztó lett. A vegyes forgácsból a durva szépen lenyelve, a finom meg kiköpve :D Rosszkislány ...

 

A másik leválasztó, a "kicsi" (ennek 60, a nagyobbnak 100L-es a vödre), annak ugye a ciklonos részét szorgos kínai kezek fröccsöntötték, és 28 dodó volt, ingyen házhozszállítással. 

A vödrét szintén én magam csináltam, na ez már rendesen dokumentálva van, még a szinusztétel is feltűnik majd a videóban :-) Ami készül, de holnapnál hamarabb nem lesz kész a vágások miatt. (meg mert el kell ma du. szaladnom keresztjányomért Ferihegyre)

 

Nos, hogy "érdemes"-e. Ez két összetevős móka:

- szeretsz barkácsolni, van elég időd, örülsz mert te csináltad (így ismered minden porcikáját): igen, érdemes.

- Anyagilag: kevésbé, de még mindig érdemes. Őszintén szólva még sosem számoltam össze, de most megtettem, belevertem egy excelbe mindent amire emlékeztem, végösszeg: 54406 Ft. Ebben benne van az ingyen villanymotor, amit haveromtól kaptam, meg a 29000 Ft-os OBI-s porszívó is. Akit érdekel, itt megosztottam az Excel doksit. Rétegelt lemez árakat az Árvai Fa listája alapján írtam. Illetve jópár tétel hasraütéses alapon ment, a bánat emlékszik már rá mi mennyi volt pontosan. Illetve az is lehet kimaradt még pár dolog, ha valaki észreveszi, ne kíméljen.

 

Eltöltött időt nem számoltam, így óradíjat se :) De ez hobbi - nem is illik ilyen tétellel számolni.

 

Ha nekifogsz és elakadsz, szívesen segítek, akár privátban is. Méretezéssel nem sokat tököltem (ami nem túl szép dolog), de ... működnek. Ill. a ciklonos remélem fog :D, de a videók alapján muszáj lesz neki.

Előzmény: csjoco74 (119532)