Törölt nick Creative Commons License 2016.07.19 0 5 119527

Najó ... megadom magam ... ha ketten is kéritek, lessük meg :-)

 

Én csak a "veszélyes" mivolta miatt nem akartam. Jó, OK, 1mm-es bevágást még elhuzogathatsz nagyobb baj nélkül, de azért ez hivatalosan "not supported".

Azonkívül ezeket a kisebb darabokat még csak-csak elhúzom, de ha nagyobbat kellene így elővágni, akkor muszáj lennék tolni, a fűrész mögül, hiszen nagy (hosszú) darabot semmiképpen nem húznék magam felé. Mindenképp le kell venni ugye a hasítóéket, hosszú darabnál a fűrész mögül tolni, nincs kéznél a kikapcsoló ha vmi gebasz van ...  Nade holnap kipróbálok akkor egy-egy húzást.

 

Du. a ciklonos/favödrös projekttel foglalkoztam kicsit, erről is csinálok egy komplett videót, addig is a célfotók:

 

A nagytesó és a kistesó együtt :-)

 

Még az alján lévő "likakat" kell betömni, csavart elvágni, lenolajozni - remélem holnap már ki tudom próbálni. 60L-es lett amúgy.

 

A kör- és gyűrűvágáshoz csináltam egy segédet a szalagfűrészhez, kb. a kiscsaj videója alapján, de lesz benne pár módosítás (pl. az ütköző állítható lesz, szélesebb/vékonyabb laphoz, illetve ugyanaz a lap sem mindig ugyanoda kerül vissza, és az állítható ütközővel mindig pontosan a fűrészfoghoz állítható majd a forgáspont). Plusz csináltam több csúszkabetétet, hogy lehessen többféle tüskét használni.

 

Pontosnak mindenesetre pontos. A mérőszalag a Hedue -tól van, egész pontosan ő volt az. Illetve vettem egy jobbról-balrásat is, 3m-est, a gérvágó állomás ütközős vonalzójához (by Jay Bates).

 

Előzmény: Paco155 (119519)