Törölt nick Creative Commons License 2016.07.16 -1 1 430163

Kérdezném a vasutasokat, hogy éjjel hogyan tud késni ennyit egy vonat?

 

Tegnapi Efott élmény egy ismerőstől. Nagyon jól összefoglalta. Ez jól mutatja a taxi és a vasút együttes és különálló színvonalát:

 

"A MÁV-Starttól dicséretes, hogy indít éjszakai vonatot a Balatonról, a Velencei tavat érintve Budapestig hajnalban, de sajnos ez értelmét veszti, ha az eső miatt 73 percet késik. Utastájékoztatás nulla, az eső elől az aluljáróba húzódó utasokat jómagam tájékoztattam a telefonos applikáció segítségével arról, hogy sokáig leszünk még itt. Amikor realizálod, hogy az érkező utasok száma miatt lehetetlen vagy értelmetlen a vonatra tovább várni, taxi után nézel. Egy nemrégiben 53 millió euróért - nem, nem forintért, euróért - felújított vasútvonal mellett. Miután meghallod, hogy az előtted lévőt a 2 kilométerre lévő Velencefürdőig 6.000 forintért vinné el a hiéna, már oda sem mész megkérdezni, hogy mennyi Pestig. De a tisztelt Honatyák jó ötletnek tartják olyan törvényt létrehozni, amely ellehetetleníti az alternatív "taxis" cégeket, mint például az Ubert.

Ilyenkor olyan nehéz elhinni, hogy ez az ország tényleg olyan jó úton halad, mint ahogy azt az öltönyös urak mondják az esti hírekben."

 

Nyaranta (nem csak ekkor, de ilyenkor látványosabb) a magyar vasút mindig alul tudja múlni önmagát. A nagyobb baj, hogy ez láthatólag cseppet sem zavarja...