kb. Creative Commons License 2016.07.16 0 0 2824

Ha Guilinból jöttök Kantonba vonattal, akkor nagy valószínűséggel a déli pályaudvarra érkeztek (van 4 vonat a központira is, de a többi mind a délibe jön), amihez közel van a Chimelong, szóval ha későn érkeztek és aznapra már nem terveztek mást, akkor érdemes a Chimelong közelében aludni és másnap reggel ott kezdeni. Mikor jöttök? Sajnos a Déli és a Chimelongot összekötő metró átadása nagyon csúszik, így addig erre a szakaszra busz vagy taxi marad, mert a déli a 2-es vége, a Chimelong a 3-ason van és elég nagy kerülő lenne körbemenni. A másik két éjszakára viszont így is érdemes a belvárosban szállást keresni. Hogy Shamian, felette óváros, vagy a modern rész, az érdeklődési kör függő elsősorban szerintem, de mindenképp érdemes egy metró közeli szállást nézni.
Ahogy W.L. is megjegyezte, a történelmi látnivalók nem igazán változtak, így arra jó a Kanton Kalauz. A Canton Toweren kívül nincs olyan torony ahova turisták belépővel felmehetnek, de ha a belépő árát inkább egy-két koktélra költitek, akkor javaslom a Park Hyatt nemrég megnyílt, félig nyitott tetőtéri bárjába felmenni (https://www.instagram.com/p/BAUONWurOay/ elég jól látszik a város, persze este érdemes felmenni, a sima Hyatt is párszáz méter onnan, ne keverjétek össze). Mellette van az IFC torony is, oda fel tudtok liftezni (előbb a Four Season recepció szintig, majd tovább a legfelső szintre, ha valaki kérdezné, a bárba mentek itt is) és körülnézni, de ott csak üvegfalon át látszik a város (viszont a WC-ből is elég jó a kilátás). A tartományi múzeum (ha minden igaz, még most is az első pár ezer főnek ingyenes a belépés és mellette a Huacheng Square nevű központ park (aminek a másik oldalán van az IFC és a Hyatt is) elég látványos, a park szintén este az igazi a fények miatt. Ha bírjátok a gyaloglást, akkor az innen egy metrómegállóra lévő Liede bridge közepéről is elég szép a modern városrész, ezt akár a folyó mellett is le lehet gyalogolni. A másik estére a hajókázást én is csak ajánlani tudom. 
Szintén csak csatlakozni tudok az óvárosi sétához, Shamiantől egész fel a Lychee Bay parkig, ha bírjátok. Pár éve a park előtti egyik utcát felásták és egy csatorna létesült a helyén, a park melletti taoista templomot (Renwei), de leginkább az útközben található sok zegzugot ajánlom. 
Mire gondolsz mint kajás piac?

Előzmény: debramorgan (2822)