Muurola Creative Commons License 2016.07.13 0 0 430071

Balatoni nyár 7.

 

Kinek jár általány-kártérítés a Balaton-Expressz 30 percet meghaladó késése esetén?

 

CSAK annak, aki teljesáron utazik Budapest - Keszthely vagy Keszthely - Budapest viszonylatban ÉS jegyét NEM vette meg elővételben VAGY megvette ÉS pénteken vagy vasárnap dél után utazik.

 

Mindenki más gyűjtögesse egy évig a késett vonatok menet-, pót- és helyjegyeit! :)

 

----

 

"Az átalány-kártérítési szabályaink alapjául szolgáló európai uniós jogszabály csak 60 perc feletti vonatkésés esetén rendeli átalány-kártérítés fizetését, melynek minimális értékhatárát 4 euróban (kb. 1200 Ft) húzta meg. A MÁV-START hatályos belföldi átalány-kártérítési szabályozása ettől pozitívan eltér, hisz 30 perces késés esetén, 1000 Ft-os értékhatár felett lehetővé tesszük az átalány-kártérítés kifizetését.

 

Az 1000 Ft-os kifizethetőségi szabály alapvetően ésszerűségi szempontokat szolgál, tekintve, hogy a felmerülő adminisztratív (ügyintézői, banki, postai) költségek egyes esetekben magasabbak voltak, mint a megítélt átalány-kártérítési összeg nagysága.

 

A több célt szolgáló kártérítési – visszatérítési igénybejelentő terjedelmi korlátai miatt nagyon körültekintően kell kiválasztani a feltüntetendő információkat. Az ott fel nem tüntetett szabályok honlapunkon, hirdetményeinken elérhetők, illetve a fontos tudnivalókról – mint ahogy az történt az Ön esetében is. munkatársaink szintén tájékoztatást nyújtanak. Kollégáink igény esetén a kitöltésben is készséggel segítségére lesznek.

Fontos jeleznünk, hogy amennyiben egyéb igénye nem merül fel, a jogos, 1000 Ft-ot meghaladó átalány-kártérítéseket pénztáros munkatársaink a helyszínen kifizetik, külön kérelem benyújtása nélkül is.

 

Továbbá ismételten szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy - bár bízunk, benne nem kerül rá sor - ismételt, 30 percet meghaladó, feláras vonatot érintő késés esetén igényei összevontan egy éven belül érvényesíthetők, amennyiben az 1000 Ft-os visszatérítési értékhatárt elérik."