gabor144 Creative Commons License 2016.07.13 0 2 430055

A díjszabás is feleslegesen túlbonyolított, de amely viszonylatban nem az, (mert nincs gyorspótjegyes és helyjegyes vonat), ott nem a díjszabással van a hiba. Felesleges lépések vannak a jegyváltásban, és még félre is vezető. Pl. bejelölöm, hogy Budapest bérlettel, aztán a fizetés előtti utolsó képenyőn csak annyi látszik, hogy "Ferencváros-Gárdony", és elbizonytalanodom, hogy most akkor bevette a Bp-bérlet opciót, vagy nem? Ha visszalépek, megint az idő megy. Aztán kiderült, hogy bevette, és a jegyen persze Tétényliget-Gárdony szerepelt.

 

Ez is egy agyrém, hogy egy olyan állomás szerepel a jegyen, ahol meg sem állunk, sőt, nem is arra megyünk. Nem logikusabb lenne a városhatár, mint "virtuális állomás" definiálása, és "Budapest, városhatár" szerepeltetése a jegyen, és a Budapest bérletttel opció bejelölése után már Budapest városhatár szerepelne kiindulási állomásként?

 

Ma egy automatás jegyváltás rutinos utasnak is legalább 2x annyi idő, mit pénztárban, kevésbé rutinosnak sokszor annyi idő.

 

Előzmény: DJ. Bakter (430052)