aszondja Creative Commons License 2016.07.12 0 0 64443

Thalia 2002 1,4 16V

Üdv.Újra itt.Köszönöm a eddigi tanácsokat,sokat segített.Viszont újabb két dologban kérek segítséget.

1,: Észre vettem egy furcsa búgó hangot hátulról 30-40 KM/h sebességnél kezd hangosodni.Sokat olvasgattam hasonló hibajelenségről többen hátsó kerékcsapágyra esküsznek,ill. többen írták hogy kocsi felemel,kerék megforgat és hallani lehet a csapágy hangját.Reggel neki is álltam,jobb keréknél felemel,megforgat semmi hang.Átnyergelek balra,művelet ugyan az csak a hang más,minél gyorsabban fogatom annál hangosabb bugó hang.Kérdés:akkor ez csapágycsere nagy valószínűséggel?Mekkora macera,mennyire kellenek hozzá speciális szerszámok,gondolok itt arra hogy megcsinálom magamnak.Erről is olvastam többen írták hogy nehéz kiszedni a csapágyat a dobból meg ilyesmi.Villany motort már csapágyaztam. :D. ilyet még nem csináltam.

2,:Ami sokkal jobban idegesít a "meleg" "félmeleg" motor nem indul.Kétszer játszotta el velem a következőt.:Reggeli indulás pöcre, 20km autókázás, leállít,délutáni indulás pöcre,alapjárat nem ingadozik járása szép,kb 5 km autókázás,leállítás 5 perc múlva indítás,nem indul,többszöri indítózás nem indul,utánna akárhányadikra beindul.

Ma sokkal jobban megfigyeltem:Reggeli indulás pöcre,20km autókázás, leállít ,délutáni indulás pöcre,alapjárat nem ingadozik járása szép nem rángat,kb 5 km autókázás,20 perc múlva indítózás nem indul,sokadikra sem.Várok motorház felnyit hogy jobban hüljön a motor,egészen a második egységig visszahült a hűtővíz,indítózás beindult.Alapjárat nincs,ha leveszem a gázrol a lábam visszaesik,fullad,nagy gázfröccsök,utánna sincs alapjárat.Mivel elindulni nem tudtam mert a motorház nyitva volt,leállítani meg nem akartam ezért kicsit túráztattam finoman de semmi változás,azután gondoltam egyet beraktam hátramenetbe és elindultam vele kb. fél métert,és láss csodát az alapjárat helyreált!Motor szépen jár nem fullad,autókázás haza ,20km,gond nélkül,ill nem is haza hanem a ABC-be,bevásárlás 5 perc,kijövök már előre félek hogy nem indul,de indul pöccre! Irány haza 1km,leállítom várok 1 percet indítom pöcre indul.Na mondom ez fasza.!

Ebben kérnék tanácsot,ill segítséget,és még ha valaki tud jó szerelőt a 16.ker ill. környékén,vagy Kistarcsa,Kerepes esetleg Gödöllőn az ne tartsa magában.Köszönöm.