noordbrabander Creative Commons License 2016.07.12 0 0 18993

Szia!

 

Nekem személyes tapasztalatom nincsen abban, hogy Magyarországon behajtják-e ezt az összeget rajtad. Ha igen, akkor még kamatra is számíthatsz:( 5 évre visszamenőleg módosíthatják a kivetett adót vagy te is kérhetsz módosítást. Azt azért megkérdezném, talán van akit még érinthet a dolog, hogy szerinted jogos, hogy azt állítják, hogy 2013-ban nem fizettél be elég jövedelemadót Hollandiában?

Ha itt munkaviszonyban dolgoztál legalább egy munkaadónál, akkor az egyik eleve levonja a jövedelemadót és a társadalombiztosítást a brutó fizetésedből és átutalja az adóhivatalnak. Ha otthon is volt jövedelmed vagy vagyonod 2013-ban, akkor azt be kell vallanod Hollandiában, de a kettős adózás kizárása miatt, csak ez egyik országban fizetsz adót utána. Az adóbevallási nyomtatványban ezt külön kérdezik.

Itt legális munkáról beszélek. Ha a munkaadód feketén alkalmazott és nem fizette be a fizetésed után az adójárulékot az adóhivatalnak, akkor jogos, hogy a holland adóhivatal ezt utólag be akarja rajtad hajtani. Ha magyarországi közvetítő iroda segítségével végeztél Hollandiában munkát, akkor azokkal kéne beszélned. Mint írtad 2013-ban adóbevallást készített számodra a könyvelőd. Jó lenne a másolatát megnézni, abból és a munkaadótól kapott éves fizetési elszámolásból egyértelműen kiderül, hogy ki a hunyó.

Sok szerencsét!

Előzmény: trk andrea (18992)