ha4nz Creative Commons License 2016.07.10 0 0 85790

Köszönöm a válaszaitokat.!

A ház megvétele folyamatban van, meg lesz véve.

Azért szeretném körbejárni, mert beköltözés előtt szeretnék felújítani, de felesleges előkészületeket nem szeretnék. 67nm, Dunaújváros melletti faluban, salakblokk falak, de a födémről sok infóm nincs. Vagy monolit, vagy vb gerendák és béléstest lehet. Ami biztos, hogy nem sárgerendás, mint a kádár kockák nagy része.

 

A tulajjal most próbálok erőlködni, hogy mivel ő építette, adja meg a doksikat, ne nekem kelljen próbafúrásokat végeznem mindenen. Jól sejtem, hogy egy kiviteli vagy megvalósulási tervpéldány kell hogy legyen nála? Ha nem találja kihez tudnék fordulni ezügyben?

 

Amin erősen gondolkodik a párom, hogy melyik lenne jobb? Radiátor vagy padlófűtés? Esetleg van értelme mindkettőt előkészíteni egy-egy osztógyűjtőre? A víz hőfoka miatt érdekes lehet, de biztos van erre megoldás a kazánnál, hogy milyen hőleadót akarok vele fűteni és az alapján beszabályozni. A beton sávalapot szeretném majd szigetelni, és ha már szigetelek, akkor meg semmibe nem kerülne szerelőbetonra padlófűtést fektetni. A villany is nagy eséllyel aljzatbatonos symalen technikával készülne majd.

 

Gépész tervezőket hol lehet keresni a közelben? Szakmai kamara honlapján?