cosalf Creative Commons License 2016.07.09 0 0 69516

Én a FI-relé ÉV-relének történő átnevezéséhez szóltam hozzá. gergerg azt mondta, hogy ő speciel annak hívja, erre Elek ezermester örömét fejezte ki, hogy boldog lenne akkor is, ha érintésvédelmi relének hívnák.
ficerének is előjöttek az emlékei, a katonaságnál használt feszültség-védőrelét(ez kapcsoló) hívták ÉVr-nek.Az a sok balfasz katonatiszt, jobban tisztában volt a fogalmakkal, mint az itt írogatóknak.
Én a hozzászólásomban arra szetettem volna felhívni a figyelmet, hogy csak a feszültség-védőkapcsolót hívták érintésvédelmi relének.

Én nem írtam olyant, hogy az "áramvédő kapcsoló" túláramvédelmi eszközt jelentene. A FI-relének semmi köze a túláramvédelemhez, hacsak nem kismegszaítóval kombinált.
Leírom őszintén, életemben nem láttam feszültség-védőkapcsolót, azt sem tudtam, hogy szabvány tiltja használatát. Azért "sejtem", hogy miért tilthatták meg használatát.

Lehet, hogy használják az ÉV megnevezést FI-relé esetében is, de ebben az esetben az ÉV= életvédelmi-t jelenthet és nem érintésvédelmit.

Előzmény: szakmókus (69504)