hul Creative Commons License 2016.07.08 0 0 136267

A kérdéseid végén kezdem, a matracfelfújással. Bármelyik 220 V-os vagy akkumlátoros/tölthető pumpa jó. A szivargyújtós megoldásokról annyi a tapasztalatom, hogy vagy nagyon meríti az akkut, vagy egyáltalán nem bírja az ajzat a kocsiban, vagy eleve nem praktikus odavonszolni a cuccot még ha van rajta kábel, akkor is. Szóval érdemes ezt kipróbálni előre. Ha pedig maradnak a kézi v lábpumpák, a nagy helyet folglaló kétütemű, oda-vissza fújó kézi pumpák a legjobbak. Ezzel csónakot is simán fel lehet fújni.

Mit érdemes vinni: ha magatok készítetek kajákat, akkor mindent, ami fontos nektek. Tehár fűszereket, sót, cukrot, mustárt, edényeket, serpenyőt, merőkanalat. Minden kapható különben, úgyis hiányzik majd ez meg az:-) Napi dolgok, víz meg kenyér stb. csak annyi kell, ami az első napra elég is, ne kelljen ezzel kezdeni a nyaralást. Tényleg minden van, a dolgok nagy része kicsit drágább és nem feltétlenül van jelen a kínálat úgy, mint itthon, egy helyen. A piacokra esküszöm, csoda gyümik, zöldek és külön helyen, reggelente, halak, kagylók, kalamárik kaphatók -egy jó halpiacon elveszel a kínálatban. Nem minden nap van a bőség, próbáld megkérdezni, mikor van nagy piac! Azért nézz utána, mitől friss, bár ha hűtőben volt nem gond, de milyen jó, ha reggeli a fogás... Legalább is a tudatunknak!

A delfinek érdekesek és jópofák, ez is a tudatunknak jó, látni őket, de van, amikor az istenért se jönnek, máskor meg egyszercsak ott vannak...

A partok:  általában kövesek, apró kavicsosak, nagyon ritkán homokosak a horvát partok. Ez nem gond, csak sokan álmodoznak róla, pedig nem tudják, mennyire felesleges. A gyerekek nagyon jól elvannak, lehet kavicsozni, vadászgatni, kincseket keresni. Strandcipő praktikus, nekem a kínai fehér tornacipőm tökéletesen bevált. Valami nagyon kell, ha nincs, lehet kapni mindenhol. A víz pedig kitapasztalandó, hogyan mélyül, úgyis a gyerek(ek) mellett ott kell lenned. Ahova mentek ott létrás "bejáratú", egyből 30 méteres méy vizű partok nincsenek. Ha mondhatok olyat, próbáld, keres helyeket. Óriási különbségek vannak és rengeteg lehetőség. Kicsit odább, másik öböl, érdemes körülnézni. Persze ha nem a kinti Lidl-ben betűzteged, melyik a bors. 

Velence nyilván hatalmas kirándulás lesz, mindig nagyon drága volt, most hallom 160 eur-ért megy valaki, az biztos, főleg ha a Sz. Márk téren köttök ki, a megközelítés is életre szóló élmény, annyira gyönyörű. Főleg ha elsőre vagytok ott is. Fárasztó nap vár rátok.:-)

Pulától ne várj sokat, a Rovinj, Vrsar, Porec klassz, mondjuk ha sikerül egy esti séta, nagyon hangulatosak.

A Limski fjord és környéke gyönyörű, érdemes áldozni.

Namost, mivel írod, először mentek. Ne akarjatok mindent egyszerre, nem lehet "feldolgozni" az Isztriát 1, de 2 hét alatt se. Írod, kis gyermeked van, adj neki időt, élvezze a tengert:-) Magatoknak is adjatok időt, sétát, nyugalmat, estéket, kombinálva a megismeréssel tényleg, amikor úti célokat tűzöl ki és elmentek. Minden rengeteg idő, remélhetőleg meleg is lesz, próbáljátok meg nagyon élvezni, mert remek! Jó nyaralást!     

Előzmény: Viperator (136263)