khirke Creative Commons License 2016.07.07 0 0 4170

Azért előtte érdeklődj felvásárló felől, mert elméletileg van, gyakorlatilag nem biztos, hogy találsz olyat, aki valóban el is megy a tejért. (pl a győri felvásárló már többet nem vesz át, a nyugati határmenti felvásárló kapacitása egyelőre elég kicsi)

Nem ritka, hogy csak 4 naponta viszik a tejet, addig hűteni kell. És persze 300 liter alatt már nem szívesen mennek. (De esetleg ha Te elviszed, akkor átveszik.) 

Itt jelenleg 165 Ft-ot fizetnek érte. És ez jónak számít. Az ország más feléből 110-150 Ft-os literárakat is hallok...:(

 

 

Ha találsz olyan "maszek" kistermelőt, aki amúgy is sajtozik, de még venne hozzá tejet, megoldás lehet, de kissé bizonytalan. Ez feketepiac. Ő ugyanis nem vehetne hivatalosan tejet, nincs szerződés, akármikor fel is mondhatja, ha pl nincs piaca a sajtra. De persze ne induljunk ki ebből. Így talán magasabb árakat is ki tudsz harcolni. Akár 180-200 Ft-ot.

 

Persze nem csak a "maszek" hagyhat faképnél. Idén már láttam példát, mikor a felvásárló mondott egyik napról a másikra fel egy termelőnek. Rossz tejminőségre hivatkozva. Hogy igaza volt-e, vagy csak "koholt vád" volt, nem tudom...

Előzmény: zebra-bara (4169)