endrepp Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126038

Nézegetek francia, olasz kisfilmeket a YT-on, sokszor elhangzik, a gazdák büszkék rá, hogy nem használnak az erjesztéshez semmit (ez nem a bio-nem-bio kérdéskör). Borban ugyanez a helyzet,  a jó spontán erjedést értékként kezelik, sokak szerint komplexebb ízeket eredményez, kezd ez a szemlélet Magyarországon is elterjedni, el fog jönni a pillanat, amikor kiderül, hogy van élesztő a Budafokin túl is. :)

Én sem teszek semmit abba a gyümölcsbe, ami nem "vegyi üzemből" jött. Most cefrézem a kajszit, abba tettem, a fügémbe nem fogok, de lehet, hogy ezentúl a fügével bepancsolok mindent. ;)

http://www.gaultmillau.hu/muvelt-alkoholista/soha-nem-engednek-be-fajelesztot-interju-bako-ambrussal-2-resz

Előzmény: In Lak'ech (126035)