nahogyisvanez Creative Commons License 2016.07.06 0 0 7499

Lipcsik Mártonnak üzenjük, hogy az általa citált törvény 2012. jan. 1-óta már nincs hatályban.

 

Valóban az állt benne, hogy egy egyesületi közgyűlést legalább öt évente össze kell hívni, de ennél gyakrabban is lehet.

 

11. § (1) A társadalmi szervezet legfelsőbb szerve a tagok összessége, vagy a tagok által - az alapszabályban meghatározottak szerint - közvetlenül vagy közvetett úton választott testület.

(2) A társadalmi szervezet legfelsőbb szervét szükség szerint, de legalább öt évenként kell összehívni.

 

Mivel az egyesület alapszabályában a tagok az évente való összehívást szavazták meg, ezért a közgyűlést az egyesületnek minden évbe össze kellett volna hívnia, hiszen a törvény használja a legalább szót, ami azt jelenti, hogy öt évente mindenképpen össze kell hívni, az ennél gyakoribb összehívást pedig nem tiltja és a tagok a közgyűlés éves összehívását szavazták meg !

 

A 2012. jan. 1.óta érvényben lévő 2011. évi CLXXV. tv, mely az egyesületekre is vonatkozik így rendelkezik:

 

63. § (1) Az egyesület legfőbb szerve a tagok összessége (taggyűlés) vagy a tagok által - az alapszabályban meghatározottak szerint - közvetlenül vagy közvetett úton legfőbb szervként választott testület.

(2) Az egyesület legfőbb szervét szükség szerint, de legalább évenként egyszer össze kell hívni.

 

 

Igaz, hogy idősek vagyunk, nehéz esetleg a járásunk, és lassabban csinálunk meg dolgokat, de az agyunk még friss, nem vagyunk értelmi fogyatékosok.

Rendkívül rosszul viseljük ezért, hogy féligazságok közlésével próbálják az itt fórumozókat konzekvensen félrevezetni. Látjuk, hogy ez már másoknak is feltűnt, ennek ellenére kitartóan próbálkoznak ezzel a módszerrel továbbra is teljesen gátlástalanul.

Előzmény: Márton Lipcsik (7498)