Csuklósbusz Creative Commons License 2016.07.03 0 0 23705

Köszönöm válaszod, minden bizonnyal erről lesz szó!

Nem is gondoltam volna hogy emelkedni is tud a fal..  de mivelhogy nemhogy a fagyhatár alá, hanem a talajszint alá sem nyúlik az alap így tutira ez lesz. Köszönöm mégegyszer.

 

Sőt ha ezt ilyen jól megoldottátok, akkor felrakom a ház alaprajzát, a repedések helyét jelölve hátha a többit is sikerül kilogikázni. 

A képen csak a jól láthatóan kívül-belül ugyanott tehát átmenő repedések vannak jelölve piros ceruzarajzzal. 

 

A barna számokhoz kép is van.

 

Az ereszek kifolyási helyét kékkel jelöltem, illetve festékszóróval hogy merre terül onnan el a víz. 

A nagy repedések pont annál a falnál vannak ahol a járda még védi is a falat, sőt arról nem is szokta telibekapni a házat az esőverés.

Az ott lévő ereszhez öntöttem vizet, az átfolyik a járdán tehát nem gyűlik a fal tövében. A járda végig kifele lejt.

Ennek ellenére a ház azon sarka lejjebb ment, a padlótól kezdve az ablakig és válaszajtóig minden lejt a járda felé a vízmérték szerint.
Nade ott a járda és ott nem kap vizet, akkor miért pont az a rész?  Vagy a ház többi része ment feljebb ahol nincs járda és víz is van bőven?

Képek az adott szoba repedéseihez:
1. számmal jelölt kép, ( a sarok befelé dől, és tényleg mintha feljebb lenne.)


2.-es kép ( ajtó teteje dől és ottvan mellette a repedés is ami átmenő a válaszfalon, illetve a födémen is látszanak repedések tehát az a fal inkább lejjebb mint mint feljebb)

 

3.-as kép a hátsó falat ábrázolja ami kívül és belül is befele dől, de belülről csak egyetlen egy repedés látszik rajta, az pedig a válaszfalnál a sarokban:

 

A 4.-es kép ugyanazt a falat ábrázolja de kívülről, ezt a falat telibekapja az eső és a szél is ezt nyomja, a vakolat le is vált így érdemi falrepedéseket nem lehet kivenni rajta mert ugye a vakolat meg van repedve de azért mert el van válva teljesen így a fal állapotára nem lehet belőle következtetni. De ez a fal kapja a legtöbb vizet. Belülről penészes is ahol kint nincs már vakolat.

 

 

SZóval lehetséges hogy a ház járdával nem ellátott része feljebb ment a fagytól és azért repedt szét az 1-es és a 2-es képen látható rész? Ott az ablak is nehezen nyitható mert deformálódott, de viszont a parapetfal nem középpen púpos hanem oldalra a sarok felé lejt. 

Szóval így hogy átlátni a ház környezetét is... szerintetek mitől repedt az 1.-es és a 2-es képnél, illetve a leghátsó fal mitől dőlhet befele?
Mivelhogy a külső részét éri a víz kifele kellene dőlnie nem?

Írtátok hogy a vízszintben futó repedés a legveszélyesebb a vályogháznál. Ha az a fal kiakar dőlni akkor láthatóak lennének ilyen repedések nem?

Előzmény: mzm (23703)