Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.07.01 0 0 69315

Nehogy beállj az agyatlan sport-fikázók közé :) te jobb vagy ennél. Inkább gondolkodj logikusan: 14 éves gyerek beül a padba és az első évben ezer oldalnyi, általa felfoghatatlan szakkifejezésekkel teletűzdelt szakmai szöveget kell kívülről megtanulnia? Még a gondolat is röhejes, ezzel az erővel akár a Kalevalát is magoltathatnák velük eredeti finn nyelven :) ilyen szakiskola a világon nem létezik, mert egy ilyen iskolából nem szakemberek, hanem hülyék kerülnének ki.

A valóságban az iskola ahogy haladnak előre a szakmai oktatással, úgy hivatkozik a tananyag mindig az oda vonatkozó szabvány oda vonatkozó részére, így szép lassan megtanulja az összes vonatkozó szabvány lényeges részeinek értelmét.

A legtöbb villanyszerelő nemhogy soha nem tanulja meg kívülről, de életében egyszer sem olvassa végig egyik elektromos szabvány szövegét sem, de nincs is szükség rá, hiszen a teljes szöveg szó szerinti ismerete nélkül is lehet kiváló szakember.

A villanyszerelőknek csupán csekély százaléka kerül olyan feladat elé élete során, amihez ténylegesen szükség lehet egy-egy szabvány teljes szövegérnek végigolvasására.

Előzmény: Jahno (69314)