Pál Sz. Creative Commons License 2016.06.30 0 0 125910

Pálinkás szép napot mindenkinek!

 

Aki tud kérem, adjon tanácsot - köszönettel veszek minden segítő hozzászólást. Persze, lehet csak türelemre lesz szükségem...a szombaton vásárolt 37 kg érett sárgabarackot kimagoztam, szétnyomtam kézzel, majd behordóztam, hétfőn ment rá a pektinbontó, kedden a fajélesztő (Danstill A) de semmi nem történt. Másnap megismételtem az élesztőzést, a pohárban szépen fel is futott, de ismét semmi jele a forrásnak. Két dologra tudok gondolni:

a) a 60L-es hordő elég nagy a kb.35-38L cefrének és még nem érte el a tetejét - ugyanis kotyogóval felszereltem, nincs bugyborékolás.

b) a cefre nagy cukortartalma miatt talán vizezni kéne, hogy legyen a kis baciknak táplálékvizük. Igazam lehet?

A pinyóban 20-21 fok van, a hordó tökéletesen zárva. A kalap tetején sem látom nagyon a CO2 fejlődést :-/

 

Köszönöm!