Törölt nick Creative Commons License 2016.06.29 0 0 95526

pár random gondolat:

- ha jól értem, neked egy bluetooth dac kéne, nem holmi 1V-os fityfasz rca kimenettel, ami ráadásul fel van szerelve autós távvezérelhetőséggel is - ilyet még nem láttam. viszont léteznek normális fejegységek, amik tudnak ilyen funkciót, és normális kimenetük van.

- kipuskáztam a hozzászólásaidból, hogy '05 accordod van. nekem is, és hasonló cipőben jártam, mint te: meg akartam tartani a gyári kinézetet, úgy, hogy a mai praktikumhoz igazítom a használatot. nem ment. ehelyett feladtam a váltó előtti pakolórekeszt, és oda került be egy 2 din-es fejegység, ami tud mindent. valahogy így néz ki.

- visszatérve a problémádra, ha ragaszkodsz a gyári kinézethez, akkor esetleg keress egy bluetooth-os erősítőt. ilyenek léteznek, pl. itt van egy kenwood, de a hangjáról semmit nem tudok. kormánytávot nem fogsz tudni rá csatlakoztatni, viszont van saját távirányítója. ismétlem, a hangminősége egy ilyen megoldásnak kérdéses.

- annyira azért nem rettenetes a honda gyári rendszere, hogy egy random bluetooth alapú rendszer sokkal jobban szóljon. a fejegység gyengécske, de a hangszórók és maga az autó akusztikája egyáltalán nem rossz. 

- ha elsősorban a bluetooth kell, ehhez az autóhoz lehet kapni a gyári rádióhoz kapcsolódó, bt egységeket, pl. ilyet. ezzel megmarad a gyári fej, kapsz bt átvitelt, olcsón és hatékonyan átalakítottad a gyári rendszered, hurrá.

- a kormánytáv az accordnál nálam még nem megoldott: kenwood rádió és ezen generációs accord közé nem gyártanak adaptert, univerzális, programozható adaptert kell venni, ez is bonyolítja a felállást. megoldható, előbb-utóbb én is veszek egy ilyet, gyártanak is belőle itthon, de egy normális programozható adapter nem 2-3 ezer ft.

- a telefonok fejegységhez való csatlakoztatása megoldható kábellel, ami jobb, mint a bluetooth. stabil, vezetékes a kapcsolat, nincs minőségveszteség, és a fej eközben tölti is a telefont.

- írsz ilyet: "a kormányról a kütyübe érkező jel át legyen fordítva a szabványnak megfelelő pl. "next track" parancsra, akkor a telefon szépen átvált a következő számra. Nézz meg pl. egy JBL Flip bluetooth hangszórót, ahol vannak alapvető gombok magán a hangszórón" - a kormánytávok viszont nem szabvány alapján épülnek, ezért a képzeletbeli kütyüdnek a távirányítók jelét programozható módon kellene tudni tolmácsolni. sok szerencsét a keresgéléshez.

 

alapvetően nem teljesen irreális, amit szeretnél, de számos sebből vérzik az elképzelés. ez a bluetooth + kormánytáv eleve nem kis feladvány, plusz a bt eszközök kimenete sem jellemzően autóhoz van kitalálva. alapvetően nincs hozzá eszköz, és vélhetően gyenge lenne a minőség. mondom, én feláldoztam a gyári tárolórekeszt a fejegység kedvéért, és nem bántam meg. gyártanak bluetoothos, sőt, aptx-képes fejegységeket is, amikkel ugyan sérülne a gyári kinézet, de funkcióban mindent megkapnál, amit szeretnél.

Előzmény: balazs84v (95521)