B.GY Creative Commons License 2016.06.28 0 0 18228

1. Tudományos szóhasználatával és (hamis) tényekre való utalásaival a kuruzslás általában hihetően hangzik.

2. Ne higgyünk azoknak, akik a legtöbb betegség okát a hibás táplálkozással magyarázzák, amit étrend-kiegészítőkkel gyógyítani lehet. A betegségek zömét nem a helytelen táplálkozás okozza, amelyeket pedig igen, azok ellenszere az étrend megváltoztatása.

3. Ne üljünk fel a gyógyulástörténeteknek és tanúvallomásoknak. A betegségek egy része magától elmúlik, a krónikus bajoknak is vannak tünetmentes időszakaik, a csodás gyógyulásról szóló mesék egy része kitaláció.

4. A hamis orvosi zsargon felismerhető. A méregtelenítés, a vegyi egyensúly helyreállítása, az idegi energia, a természettel való harmónia mind-mind mértékegység nélküli, számon kérhetetlen ígéret.

5. Nincs titkos gyógymód, se összeesküvések. A tudomány világában a felfedezés közzététele jelenti a hírnevet, sikert és gazdagságot, nem pedig az eltitkolása.

6. Legyünk óvatosak a növényi hatóanyagokkal. A legtöbb növény több száz vegyületet tartalmaz, amelyek egy része hasznos, de lehet köztük mérgező vagy egyáltalán nem ismert hatású is.

7. Olyan szer nincs, amely egymással össze nem függő betegségek végtelen sorát gyógyítja.

Előzmény: BondiB (18227)