words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 4 17758

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/mit-jelent-az-orszagos-kozfoglalkoztatasi-program

"Mit jelent az országos közfoglalkoztatási program?

Válasz

Az országos közfoglalkoztatási program támogatható, amennyiben a program az Országgyűlés vagy a Kormány által meghatározott cél elérésére irányul, valamint az álláskeresők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult személyek, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény szerinti rehabilitációs ellátásban részesülő személyek közfoglalkoztatása valósul meg.
Közfoglalkoztató részére akkor nyújtható támogatás, ha a munkavégzéshez kapcsolódóan foglalkoztatást elősegítő képzés lehetőségét biztosítja, valamint más központi költségvetési előirányzatból támogatásban nem részesül (ide nem értve a közfoglalkoztató alapfeladatainak ellátásához nyújtott támogatást.

A legnagyobb országos közfoglalkoztatók a vízügyi igazgatóságok, állami erdőgazdaságok, nemzeti park igazgatóságok, vízgazdálkodási társulatok, rendészeti szervek, MÁV stb."

 

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek

 

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/milyen-hosszu-a-munkaido

 

"Milyen hosszú a munkaidő?

Válasz

A munkaidő 4, 6 vagy 8 órás lehet a közfoglalkoztatási jogviszony típusától függően (rövid, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás, országos program). Alapvetően a 8 órás foglalkoztatást támogatja a Belügyminisztérium a programokban, de egyes esetekben – például munka jellegéből, bevont személy állapotából adódóan – lehet ettől eltérő 4, vagy 6 órás a foglalkoztatás. Rehabilitációs ellátásban részesülők esetén például lehetőség van a napi 4 órás munkaidejű foglalkoztatásra, tekintettel a bevont személy egészségi állapotára."