Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 53

Igazad van, rosszul emlékeztem. Kanada egy baromi jó válogatott lenne, nem mondom, hogy felvehetnék a versenyt az amerikaikkal, de ha tényleg sok NBA-játékos összegyűlne náluk, nem sokkal lennének tőlük elmaradva.

Briteknél ez egy jó pont a mi szempontunkból. :) Nagyon várom már az augusztusi-szeptemberi selejtezőket, kíváncsi vagyok mit fogunk játszani ellenük. Én kicsit félek, főleg a londoni mérkőzéstől, mert továbbjutásunk szempontjából talán az a legfontosabb találkozó. Luxemburgot oda-vissza verjük, ez nem kétséges, a macedónokkal meg szerintem ugyanolyan meccseket játszunk, mint tavalyelőtt Csehországgal.

Britekkel nálam két opció lehetséges: 

1. Mivel a legutóbbi selejtezőben elég gyatra, 0-4-es mérleget produkáltak, s kihasználják azt, hogy egy olyan válogatottat kaptak a 2. kalapból, amelyik nem kvalifikálta magát a kontinensviadalra, ezért most összeállítanak egy életképesebb keretet, hogy a 2017-es Európa-bajnokságon már ott lehessenek. 

2. A már említett 0-4-es mérleges selejtező után arra lehet következtetni, hogy a britek már nem olyan erősek, mint régen voltak, így most se fognak extra teljesítményt nyújtani.

 

Velük az az óriási probléma, hogy óriási homály fedi az idei keretüket, mert bőven választék brit játékosból, nagyon sok brit állampolgárságú játékos játszik világszerte (Nagy-Britannián kívül Egyesült Államok, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország...). Macedónia meg Luxemburg esetében nem nehéz kikövetkeztetni, kik lesznek kerettagok, (sőt előbbinél már azt is tudjuk, hogy az Antic-McCalebb duó nem áll idén a válogatott rendelkezésére), mert kis országokról van szó, és nem macedón meg luxemburgi játékosok neveitől hangosak a kosárlabda-bajnokságok. 

Macedóniánál talán Vlado Ilievskire kell figyelni, aki azt hiszem Perl Zoltán csapattársa, meg ha csatlakozik a válogatotthoz, a honosított Richard Hendrixre. Még Vojdan Stojanovski lehet húzóember.

Előzmény: i perseguitati_ (52)