Gabrag Creative Commons License 2016.06.27 0 3 2343

Vége lett egy csodálatos 8 hónapos időszakot, mert ezt a történetet onnan kell számolni, hogy Osloban felcsendült a "Lesz még Oslo Hajdúszoboszló"! Onnantól kezdve indult ez a történet, amelynek sok nagyon emlékezetes momentuma volt. Én például arra is örökké emlékezni fogok, hogy hol néztem baráti társaságban a sorsolást. Az is nagy élmény volt szorítani azért, hogy ki lesz az ellenfél, melyik városokba lehet szervezni az utazást.

Aztán elindult az őrület, lehetett kezdeni szervezni a túrákat, itt is rengeteg információ, segítség, hozzászólás érkezett.

A csapatról sokan sok helyen elmondták, hogy sokat tanultak ezen az EB-n, hogy ez a tanulás időszaka volt. Ez elmondható a szurkolókról, rólunk is. mi is csak ismerkedtünk a dolgokkal, tapasztalat hiányában sokszor csak sötétben tapicskoltunk. Nem tudtuk, hogyan működik a rendszer. ment ebben a fórumban is a nagy találgatás, hogy milyen kártyát fogad el az UEFA, jó a sima kártya? Csak dombornyomott? Vagy csak hitelkártya? Mikor kell fizetni? Értesítenek előre? Vagy egyből terhelik a kártyát? Kell rá fedezet már hónap elején? Nézik a személyit majd beléptetésnél? Hova rakják a stadionon belül a szurkolóinkat?

Sok-sok kérdés, amire mi sem tudtuk a választ, mert nem voltunk ilyen eseményen. Szerintem, mi szurkolók is rengeteget tanultunk, hogyan működik a rendszer. Megtanultuk, hogyan kell felkészülni egy ilyen rendezvényre. gondoljunk vissza, hogy mennyi foglaltak rokonok nevére is jegyet, hogy biztosan a kisorsoltak között legyenek. Nem tudtuk azt sem, hogy igenis lesz lehetőséünk más csatornákon is jegyhez jutni, mint az UEFA sorsolás. Aztán a sok új információnak köszönhetően egyre többen találtak alternatív megoldásokat a jegyszerzésre. Szerintem a 3 csoportmeccsre, aki akart be tudott menni normális áron. Toulouse már más volt.

Szóval véget ért egy nagy kaland, remélhetőleg ez csak egy állomás volt, és lesz folytatás. Ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve, reméljük nemcsak a csapat lesz jobb a következő világversenyen, amire kijut, de a szurkolók is felkészültebben vághatnak majd bele az utazás szervezésébe. Reméljük minél hamarabb.