.ETNA. Creative Commons License 2016.06.25 0 0 4739

Sajnos valóban nem jó hír, de azért ne keseredj el nagyon, igaz, ezen a "világvége" fázison, mindannyian átmegyünk (ahogy a fórumos hozzászólásokban olvasható). A fontos a mielőbbi pontos diagnózis. Aztán keress egy nagyon jó reumatológust, lehetőleg olyat, akinek van magánrendelése is (így később könnyebben hozzá tud juttatni - esetleg - új kezelésekhez, akkor is felkeresheted, ha két kórházi, rendelőintézeti kontroll között van gondod stb.), a legjobb, ha egy biológiai terápiás centrumban dolgozik orvosként, főorvosként (ha később Te is biológiai terápiát kapnál, ne kelljen akkor orvost/kórházat váltani).

 

S persze fontos a gyulladás mielőbbi megszüntetése, lehetőleg ne szteroiddal, hasznos a gyógytorna, vagy valamilyen olyan mozgásforma, ami az ízületeket kíméletesen mozgatja át (pl. jóga, tai chi, pilates stb.). Lényegében semmiről sem kell lemondanod, ha sikerül egy Nálad hatásos szerrel "lelohasztani" a gyulladást kiváltó fehérjék "aktivitását". Az autoimmun topikban éppen az imént írtam le, hogy hogyan is működik a mi kedves kis RA-nk, mert ugye, babonából nem szidjuk a kedveskét, nehogy már bedurvuljon:-)

 

Az autoimmun betegségek topik:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9055029

 

Talán annyiban légy óvatos, hogy ne terheld extrán túl az ízületeidet (ha fáj, akkor ez nem kérdés, de ha jobban vagy, nincs fájdalom stb., akkor sem!!), nem kell egy nap alatt rendet vágni a lakásban és el kell felejteni a cipekedést, a megerőltető fizikai munkát stb., stb., ha rátalál az orvosod a számodra legjobb szerre, gyulladáscsökkentőre, bázisterápiás gyógyszerre, fizioterápiára, gyógytornára, vagy éppen a biol.terápiát javasolja, akkor teljesen normális életet élhetsz ezzel a kórsággal együtt is.

 

Fontos (s az orvosok gyakran elfelejtik megemlíteni), hogy ha pl. Trexant, vagy valamilyen hasonló bázisterápiás gyógyszit (pl. Arava stb.)  fogsz szedni, akkor szedj mellé valamilyen hajra ható szert (Biovanne stb.) kúraszerűen, szedj Folsavat (ne a Trexan bevételének napján) a vérképzésre, kíméld a májad, esetleg szedj gyomorvédő gyógyszit (ha szükséges) és járj rendszeresen vérvétélre, ahogy elő van írva! Ezek a gyorsan osztódó sejtek (hajhagyma, gyomor, vér, máj), s "őket" viseli meg leginkább a Trexan és a hozzá hasonló, immunrendszerre ható szerek (ezek visszafogják az immunsejtek osztódását).

Előzmény: tőzike1 (4738)