zimurgy Creative Commons License 2016.06.20 0 0 63414

Ugyanúgy álltunk hozzá a kérdéshez mindketten: első lépésként én is gyári szoftveres bevizsgálással kezdtem.

Így hát természetes, hogy tiszteletben tartom a módszeredet. :)

Az előfordulhat, hogy a helyi márkaszerviz villamossági szerelője nem állt a helyzet magaslatán, ám ott álltam az autó mellett végig, és tényleg csak annyi hibaüzenetet írt ki, hogy kontakthiba. Viszont egy okból nagyon is hasznos volt, hogy megtörtént a gyári szoftveres vizsgálat: az első tulaj törte az autót egy éves korában, és az akkor beépített (egyébként helyes cikkszámú) légzsákvezérlőt rosszul, csak két légzsákhoz tanították be.

Utána még bepróbálkoztam azzal, hogy elvittem a városom legismertebb autóvillamossági műhelyébe, ahol még csak a vizsgálatig sem jutottunk el, ugyanis a tulaj kioktatott, hogy olyan 306-os márpedig nem létezik, ahol 4 légzsákhoz egy közös légzsákvezérlő, plusz oldalanként ütközésérzékelők vannak az oldallégzsákokhoz. Mikor közöltem, hogy de, hiszen ez pontosan ilyen, akkor jött a szokott szöveggel, hogy az okoskodó tulajokból elege van. Nyilván nem hagytam ott az autómat. 

Ilyen előzményeket követően talán te is megérted, hogy végső megoldásként nekiálltam magam a javításnak.

Legvégül még egy új légzsákvezérlőt is vettem, amelyet szintén márkaszervizben (de egy másikban) tanítottak fel, immár négy légzsákhoz.

Most már jópár év óta hibamentes.

 

 

Előzmény: FeZ_ (63405)