fronus Creative Commons License 2016.06.19 0 0 5322

Sziasztok, elég sok hozzászólást és segítséget visszaolvastam, inkább csak az infok letisztázásában kénék segítséget ill.lennének kérdéseim. A lényeg: mi egyetlen napra megyünk Milánóba, s a lényeg, hogy a gyerekeink repülhessenek. Külföld, repülés, tengerpart...ilyen vágyaik vannak (majdnem 15 és majdnem 13 évesek). Egyszer ismerősnél külföldet kipipáltuk Németo.formájában RailJet-tel (3 éve). Tengerpart még várat (itthon sem nyaralunk túl sokat együtt), s most az olcsó repülőjegy, a szállás nélküli lehetőség miatt találtam Milánót.

Egy nap, evés, ivás, séta, kb. a Dóm kilátója van belépősen tervezve. Nem ismerem a távolságokat, tudom, hogy a fiam menne a San Siro-hoz is, de már látta a Bayern München stadionját kívül-belül, így az lehet, hogy kimarad. 

Egyébként családilag megyünk, szoktunk túrázni, így tényleg együttlétre, kikapcsolódásra, nézelődésre szánjuk az időt hogy angol nyelvtudás hiányában is visszaérjünk a repülőtérre. Wizzair-rel megyünk, Malpensán landolunk  reggel. Elővételi jegyet vásárolni nincs  lehetőségünk itthonról. Olvastam, hogy van vonat és buszok is transzferre. én utóbbit néztem, mert talán egyszerűbb, csak félő a dugó az autópályán, és figyeljünk, hogy a kedvezményesebb retúrnál ugyanazt a céges buszt keressük.. Sűrűn árnak? mert azt is láttam, hogy menetrend nem annyira tuti. Vagy inkább szánjunk rá többet, ne vegyünk retúrt, hanem akkor szabadabbak vagyunk. Ha este 10 után indul a repülő, elég 3/4 9-re kiérni a repülőtérre? Ha tutira akarunk menni, mikor induljunk vissza? fél 7 körül?

A városban mit ajánlotok sétálásra, útközben nézelődésre, ami nem fed le 20 km-t? Evésre hol?

AMik érdekelnek: Dóm, Brera, Navigli, Castello Sforzesco, gondolom a lányomat érdekelné a Galleria Vittorio Emanuele II. Olvastam erről a nagyobb tavas park-ról Giardini Pubblici. Bevallom, idő hiányában a mai napig nem merültem bele ebbe a témába, még nem néztem térképet, semmit, és 29-én megyünk. 

 

Építő javaslatokat, ötleteket várnánk. Nagyon köszönöm a segítséget! Andi