Halder899 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 71009

Pierre-Henry Brandet, a francia belügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a szurkolóknak sikerült becsempészniük petárdákat, fáklyákat a marseille-i stadionba. Hozzátette: a szervezőknek meg kell akadályozniuk, hogy a folytatásban ilyesmi előforduljon, ezt minisztériuma rendkívül szigorúan vizsgálja majd.

Brandet elárulta, hogy az Európa-bajnokság előtt körülbelül 3000 embert kitiltottak az országból, de a Marseille-ben randalírozó huligánok többsége nem szerepelt az angol és az orosz rendőrség nyilvántartásában.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter a Bild am Sonntag című lapban elmondta, hogy kölcsönös az információáramlás a német és a francia hatóságok között, ennek keretében 2500 huligán adatait osztották meg a franciákkal. A német rendőrség 18 személyt már fel is tartóztatott Trier közelében.

A korábban erőszakos cselekményeket elkövető drezdai szurkolók - akiknél több fekete csuklyát is találtak - nem hagyhatták el az országot. A hatóságok fokozottan ellenőrzik a német-belga határvidéket, mert a világbajnoki címvédő válogatott vasárnap az észak-franciaországi Lille városában játszik Ukrajnával.

http://magyarhirlap.hu/cikk/58126/Szurkoloi_osszecsapasok_voltak_Nizzaban_is

 

Előzmény: Halder899 (71007)