dzsumi Creative Commons License 2016.06.04 0 0 197

ZÖLD DIÓ, MINT OLCSÓ ÖNBARNÍTÓSZER..VITILIGÓSOKNAK..


Keressél egy diófát, és szedsz néhány zöld héjjal rendelkező diót,hazaviszed, a zöld héjat levagdosod, ahogy sikerül - olyan nagyobbacska darabokra, majd ezt berakod a fagyasztóba, így jó esetben egész évre kitart (foltmennyiségtől függően persze). Eközben a kezet irtóra megfesti. (Használjatok gumikesztyűt, így nem fogja befesteni a bőrt a nem kívánt helyeken!)

Ezután ha kiveszel egy darabot a fagyasztóból - meg kell várni még kiolvad, és megbarnul, de ne feketedjen meg teljesen.
Pár órát állni kell hagyni (ha gyorsan kell, lehet picit mikrozni is), mert zölden nem jó, feketén meg már nem ér semmit.
Majd kitapasztaljátok.

Ezzel kell bekenni csak a fehér részeket!!! (Fültisztító pálcikával a legkönnyebb felvinni a fehér részekre.)10-15 perc után le lehet mosni, és 4-5 napig tök jó.

Frissen (fagyasztás nélkül) nem olyan jó, mert eléggé irritálja a bőrt)..

Legjobb ha először nem látható helyen próbáljátok ki..Aki ügyesebb, vállalkozhat krém készítésre is: a gyógyszertárakban Rp nélkül kapható Ung. ad manum és Ung. nonionicum krémek..ha már kellően megbarnult az apróra vagdalt zöld dió, tetszés szerinti részét tegyétek bele a krémbe és keverjétek össze alaposan, rövidesen a dió szín anyagából annyi átoldódik a krémbe, h a krémet kozmetikumként lehet a vitiligós bőr-területek színezésére (erre a célra jól megfelel egy fülpiszkáló is)..a bekenéssel lehet az árnyalatot is befolyásolni..TEHÁT. először a nem látható területen próbálkozzatok..a diót benne is lehet hagyni a krémben és tároljátok a hűtőben, ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljátok pár csepp közönséges csapvízzel..ha valaki személyesen is érdeklődik, ezen a címen megteheti: dremakkukacvipmailponthu