zumizu Creative Commons License 2016.06.02 0 0 2880

Én úgy tudom, hogy ez minden gépnél máshogy van és sok mindentől függ. Pl. attól is, hogy mekkora a kezelőfelület. Mert ha mondjuk van egy 6 cm2-es kezelőfelület, akkor azt arcon vagy hónaljon igen nehézkes lenne használni, hiszen nem lehet vele odaférni. De pl. egy 2 cm2-es pedig lehet, hogy túl kicsi ahhoz, hogy végigvillantsd vele a lábad. Mire végeznél vele, addigra lemegy a nap. Azt olvastam, hogy a 3 cm2-es a legideálisabb, ha különböző nagyságú területeken szeretnéd használni, mert az mindenhol jól elfér. Ezért is vettem ilyet. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen gyors a gép, mert hiába pont jó a méret, ha két villanás között 5 mp telik el. Én úgy tudom, minden tartós szőrtelenítőnél ugyanazok a "tiltott területek".

Ilyen az intim terület (bikinivonalon lehet), a szem környéke, meg ilyen egyértelmű helyek, mint a száj, meg az ilyen területek, ahol az ember amúgy sem akar szőrteleníteni (jó esetben :D ). De hogy egyes gépek miért nem használhatók ezeken a területeken kívül plusz részeken, azt nem tudom.

Ahol nem használható még, az az anyajegyek, mert a villanófény a szőr melanin tartalmában nyelődik el, magyarul a sötétebb színekben, ezért anyajegyekre nem szabad villantani, mert abban is elnyelődik és ott is kifejti a hatását, ami nem szerencsés. De azért érzi is az ember, hogy kellemetlen érzés, ha anyajegyre villant. Én a kisebb anyajegeket nem kerülgetem ki, mert megkérdeztem, és azokat nyugodtan lehet villantani, inkább csak a nagyobbakat vagy a kitüremkedőket nem javasolják.

Előzmény: allmodo (2879)