stevie-13 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 50074

Adott egy 2006-os Scenic 2 amiben jelenleg egy Carminat Nav fejegység található, ezt szeretném lecserélni egy kicsivel komolyabb lejátszóra. Ki mit ajánl ami támogatja a kormányvezérlést , a felső kijelzöt mp3 USB támogatással rendelkezik.Esetleg konkrét tipust irjatok és hogy milyen kiegészítő kábelek kellenek hozzá.

 

 

Örök probléma. Az egyenletnek a gyakorlatban nincs megoldása :-(

 

Olyan fejegység nincs és soha nem is volt, amit az ember csak simán berak a gyári helyére, és az egyből működik a kormánytávval és a kijelzővel, mint egy kis angyal.

 

Elvileg a komolyabb autóhifi-gyártók készítenek adaptereket a készülékeik és a népszerűbb autómodellek közé. Ezekkel két baj szokott lenni: 1) rohadt drágák (gyakran drágábbak, mint maga a fejegység), 2) annak a valószínűsége, hogy minden működni fog, csak kb 50%. Ennek főleg az autógyártók hülyesége az oka, akik gyakran évjáraton belül is játszanak a specifikációkkal.

 

Az előzőekben említettek miatt a kereskedők nem nagyon tartanak raktáron ilyen adaptereket, tehát gyakorlatilag csak a netes rendelés marad, ami meg ugye az esetek felében lesz csak működőképes.

 

Van egy cég, akik készítenek adaptert olyan készülékekhez, amiknek van infrás távirányíthatóságuk. Ők egy távirányító jeladót építenek be valahová a könyöktámasz környékére, és azzal kezelik a készüléket. A cucc ára 20-25 ezer forint, a beszerelés újabb pár ezres (ha nem tudod magadnak berakni), és ez még mindig csak a kormánytávot aktiválja, a kijelzőt nem.

 

Előzmény: Manoo_oo (50073)