Pegec Creative Commons License 2016.05.27 0 0 33237

Szia!

Egy 75Lóerős Focus és egy Matiz után egyáltalán nem gyenge a motorja. Persze minden relatív, Te a V6 szemszögéből pont nem így fogod látni. Ha már halad az autó akkor max. egy gyors előzésnél lehetne szerepe a plusz lóerőknek, mert végsebesség tekintetében gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy akár az új átlagtempót mérni tervezett trafikkal is bajba kerülhetsz autópályán. Az álló helyből gyorsulás más tészta, ahhoz nem tudok hozzászólni, mert én úgy vezetek mint a távolsági buszsofőrök, még a "zöldben" elváltok, hogy inkább termelje az üzemanyagot mint fogyassza. Szóval nekem pont jó, de azért étvágya így is van. Ja! És a minőségi benzint is szereti. Februárban vettem. Kereskedés melletti nagy magyar kúton tankoltam is bele 20 litert. A megyéből ki sem értem de már égett a kipufogó rendszer ellenőrzés felirat a kijelzőn. (persze németül) Elszántan jöttem vele nagyfalu irányába lesz, ami lesz, minden méter számít. Aztán egy nagy osztrák kúton töltöttem rá prémium benzint. Akkor még nem de másnap elaludt a szerviz-figyelmeztetés, azóta se láttam. Szóval kis ínyenc francia. Török testvéreink labanc-honban biztos elkényeztették. Valószínű törököké volt mert a rádióban öt telót lehet elmenteni bluetooth kapcsolattal és hát elég beszédesek voltak a nevek. Sajnáltam is kicsit kitörölni mert némelyik kifejezetten tetszett. Egy valamit nem értek, hogy a bánatba lehet kitörni egy darabot a váltó mögötti kis felnyíló tetejű doboz váltó felüli oldalfalából. Nem merek beledobni aprót vagy kulcsot, nehogy kiessen a nemtudomhova.

Visszatérve a motorra nekem teljesen megfelel, bár én kifejezetten ezt is kerestem. Nem volt egyszerű mert általában várni kell, de azért mindig hoznak ilyet is, szóval valószínű elkapkodni sem kell a vételt. Az autókereskedők egyébként azt mondják és igazuk lehet, hogy ha már 30-40e Km-t mész egy évben akkor ilyet ne vegyél, csakis dízelt, 20 ezren belül pedig csak ilyet, pláne több rövid úttal.

Egy hátránya van számomra, hogy ebből szerintem nincs Grand verzió, legalábbis én nem láttam nyomát neki. Jó lett volna még egy kis panoráma tető is, de az meg végképp felejtős. De igazából, amikor vezetem pont egyik sem érdekel, mert vezetni meg jó és tök mindegy hogy üveg van-e felül és még plusz 20centi hátul. Ezek addig voltak fontosak míg meg nem vettük. Bár a plusz rakhely sokszor jól jönne, amikor puposra nyomkodjuk csomagokkal. De van egy örök igazság: úgyis mindig annyit viszel amennyi belefér.

Előzmény: iszanto (33230)