danidoki Creative Commons License 2016.05.26 0 0 38617

lbalog1,

 

persze, hogy oka van,  nem hiába van meg az e34-em 11 éve. S én nem szalon állapotút vettem.... :)

 

 

sabel,

 

akkor ezek szerint 2006-os 520d-t kell venni. :)) Nyilván ahogy Te is írtad korábban, egy kevés km-es e60-at vásároltál, bízom benne, hogy sokáig elégedett maradsz vele. 

 

cbrnorbi,

 

persze, hogy kell költeni az e34-re, de hogy évi 100-200ezret az szerintem igen lepukkant egyedeknél van. Vagy nagyon jó állapotút kell venni vagy szépen az elejétől teljesen rendbe kell tenni, de utána azért nem jön annyira a szopatás, mint az e60-nál. Vannak persze dolgok, amelyek egy keveset futott e34-nél is az idő miatt cserére érettek, pld. gumialkatrészek ( benzincső, stb.).

 

Meg aztán nem is lehet egy lapon említeni a két autót. Bonyolultabb nem is kicsit, sőt, nem is lehet összehasonlítani a három generációs eltérést. De azért ne feledjük, hogy a legfiatalabb e34 is már 20 éves. Az e60 azért kicsit még hamvasabb. Nekem a gondom nem azzal van, hogy ha pld. féket kell cserélni, ott egy gyári tárcsa húzós árban van. Meg azzal sincsen gondom, hogy ha kettőstömegűt kell cserélni az egész kuplung kacabájjal, hiszen egy igényes autót vettem. Ez mind rendben van!!

 

Nekem az nem tetszik, hogy olyan hibák jönnek elő, amelyek szerintem semmilyen autónál nem megengedett...még 200e km-nél sem. Leömlő elrepedése, szívósor hibája ( mi az, hogy x km/év után cserélni kell?),  porlasztócsúcs hibák, elektromos X akták, lámpapárásodások,klímahibák, kábelszakadások, modulhibák, automata váltó hiba, visszatérő kisebb hibák (pld légzsáknál ülésérzékelő, stb.). 

 

Hidd el, most is egy e61 állna az udvaron, ha meg mernék venni egyet. De azon ismerősök, akiket ténylegesen ismerek, beszéltem velük, s kiszálltak egy korábbi 5-ös szériából, majd átültek egy e60-ba,e61-be ki előbb, ki utóbb eladta. Igaz, nem 100e km alattiakat vettek, hanem 100-200e közöttit vagy kicsit 200e km felett. Volt egy 300e km körüli is. De akkor egy e60 csak akkor jó, ha 100e km alatt veszed meg és utána még 100/150e km és annyi??