zsuri Creative Commons License 2016.05.26 0 0 68700

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis szakértést/segítséget kérni a villanyóránk környékének átalakítására. Mellékeltem a képeket: pillanatnyilag egy még az építkezés során kialakított villanyoszlop oldalára van téve a mérő (3x16A) ami földkábellel megy a házig. Egyelőre még nincs kész a végleges kerítésünk, a tervek alapján annak a kőoszlopára szerettük volna áttenni, bár lehet hogy a meglévő kábelek hossza miatt ez nem valósítható meg.  Egyelőre egyébként elvagyunk így, de pl. a geotarifa kialakításához már valami szilárd oszlopra/dobozba kellene tenni a mérőt és amúgy is hosszú távon földkábelen szeretnénk behozni az áramot. Tehát a következő dolgokban gondolkodunk:

1. földkábelen hozni be az áramot a telekre. Mivel elméletileg 16m-en belül lenne a csatlakozás (nem a képen látható oszlophoz csatlakoznánk) itt nem számolok nagy költséggel az ELMŰ felől, bár némi földmunka biztosan kellene. Elméletileg előttünk pont van egy átvezetés az út alatt, úgyhogy feltörni sem kellene. 

2. Valamiféle igényesebb oszlopra/dobozba tenni a meglévő órát (kerítésoszlop, direkt ennek épített támfal, fém doboz), a villanyoszlopot eltávolítani. Pillanatnyilag az áramot és a kábeltv-t hozzuk oszlopról. A kettő átvezethető az út alatt egy csőben? Ha nem akkor eleve vagy nem tudjuk megszüntetni az oszlopot, vagy mégis fel kell bontain az utat

3. Geotarifához kapcsolódó óra elhelyezése ugyanitt

4. kb. 25 m földkábelhez árok kiásása, kábel elhelyezése benne

5. hőszivattyú környékén a geoáram bekötésének kialakítása

Szerintetek mi lenne a legpraktikusabb/legolcsóbb megoldás? A villanyszerelőnk szerint amit itt elmondtam az alaphangon 500e forint, de inkább több. Szerintetek reális ez az összeg?