Törölt nick
2016.05.25
|
|
0 0
11600
|
Tehát nem elsősorban a zsíradék mennyiségének x százalékát kell folyadék számolni, hanem azt is a felhasznált zsír/olajok függvényében, azaz hasonlóképpen a lúghoz? Tehát itt sem mindegy, hogy 32%- vagy 38%? Erről azt hittem, hogy majdnem mindegy, kezdőknek könnyebb dolgozni a nagyobb víztartalommal, de a megfelelő idejű érlelés során úgyis lecsökken a kívánt szintre. Értelemszerűen kisebb vízmennyiségnél ez hamarabb bekövetkezhet.
Mert amúgy van olyan kalkulátor, ahol állítható a víz százaléka (összességében és nem olajonként), meg van olyan is, ahol fixen mindent 33% folyadékkal számol.
A másik dologban mondjuk logikusan gondolkodva én sem egészen értettem, hogy a lúggal kevert zsíradék és a szalag fázisban később belekevert zsíradék elszappanosodása között mi lenne a különbség? Az a néhány perc adott esetben? Hiszen az elszappanosodás folyamata jóval utána is zajlik. A lúg meg nem tudja, hogy azt utóbb bekevertet nem kell szappanosítania.
|
Előzmény: Jani71 (11599)
|
|