.ETNA. Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4728

Igazán nincs mit :-)

 

Amikor valaki beteg - valamilyen baktérium jut a szervezetébe (ha antibiotikumot kaptál, akkor bizonyára bakteriális fertőzésed volt, mert vírusra az antibiot. nem jó) - akkor a szervezet fokozza a TNF-alfa termelést, ez a fehérje felelős a gyulladásért. A "begyullasztás" az ember legősibb védekezőmechanizmusa, körbeölelik a "betolakodót" és a "begyullasztással" elpusztítják, "távozásra" kényszerítik stb. ... ld. például, amikor egy szálka kerül az ujjadba, de nem érzékeled, aztán már csak arra figyelsz fel, hogy egy idő után piros lesz körülötte és lényegében "kilökődik" ... na ezt a TNF-alfa fehérjének köszönhetjük.

 

Egyszóval, szerintem az erősödő fájdalom annak volt köszönhető, hogy beteg voltál, baktériumok ellen küzdött a szervezeted, talán még lázad is volt ... nem gondolnám, hogy ez már RA, talán inkább a meglévő lyme-kórod egyik tünete, az ízületi gyulladás fokozódott a betegség alatt.

 

Remélem, hogy tényleg csak ennyi ...

 

A foggal kapcsolatban ... hát lehet, hogy ott is van gyulladás, bár esélyesebbnek tartom, hogy inkább valamilyen idegmaradvány maradt a gyökérnél. Nekem pl. van egy olyan kis elágazás (vagy mifene) a fogaim gyökerében, hogy gyökérkezelés során, soha nem sikerül elsőre kiölni az egészet ... betömték ideiglenes töméssel délután, este már az ügyeleten voltam, hogy kiszedjék, aztán a röntgennél kiderült, hogy bizony van ott még ideg ... vagy valami ilyesmit magyarázott az orvos anno :-)

Előzmény: tőzike1 (4727)