allez zserzseli! Creative Commons License 2016.05.20 0 1 51927

Áááá ez már Big Data!! Ráadásul minden benne van a cloudban, nincs menekvés!

Trail Data Scientist -ek vagyunk. No kiddin'

Én bevallom nem kattintottam egyik hivatkozásra sem, belefáradtam ennyi adat olvasásába is. Vagy a végén összekeverem a lila, kék és fekete grafikonokat. Meg féltem, ha rámegyek, tuti ajánl valamit, amit meg kellene vennem. Biztos ellenszer a pályalevágások ellen! Titkos homlokra szerelhető infra kamera akciós áron for the right track. Vagy valami ilyen.

 

Egyébiránt igazad van. Nekem újszerű a beszámoló. Én tényleg csak andalgok itt nagy bután a mezőn, meg hegyeken, míg mások küzdenek minden egyes fűszálcentiméterért. 

Eszembe is jut minden idők legnagyobb magyar és egyben egyetemes popzenei dalszövegírója, miszerint:

..a csillagokhoz képest ez semmi, csak 200-al tudsz menni..?"

 

Nemrégiben hallottam egy összeállítást a Kossuth rádióban a magyar olimpiai bajokokról, amiben a nagy ünneplés és bejátszások után következtek azok, akik "bajnokok lehettek volna", de végül másodikok lettek. Nem olimpiai ezüstérmesek ők, hanem "majdnem bajnokok". Ungarische almost champions.

 

Remélem nem tűnik cinikusnak, amit írok, mert tényleg tökre jó ilyet olvasni, mert én effektív nem tudok magamtól empatikussá válni ilyen iránt. De az abból adódik, hogy pontosan tudom hol a helyem egy ilyen mezőnyben, és bármennyit elkavarhatok, ez nem fog megváltozni, alapvetően az önértékelésem rendben van. De, aki nem ismeri mezőnyt és nem indult még ilyen távon, akik egy ilyen rövid és gyors versenyen sokkal többen vannak, azoknak ez nem evidens.

 

Pár éve a Zugspitze 100-on (5500 szint) kavartam el kb. 50 percet. Akkor fordultunk vissza egy szerb sráccal, amikor mér lábszárközépig ért a hó a csúszós meredélyen. Teljesen a mezőny 3. harmadába kerültem vissza. Innentől végig jöttem fel, mint Tekenyéről a büdösvíz. Végig vigyor volt az arcomon, az egyik legjobban sikerült versenyem volt, bár nem értem utol Lúdtalpat, sem Jakus Bélát. 

 

Mindenestre köszi, hogy leírtad! Jövőre biztosan jobb lesz a helyismeret miatt. Habár, ha jól emlékszem biga  eddig 3x indult és mindháromszor elkavart :)

Meg aztán addig is maradnak a szegmensek, ott orvosolni lehet minden balsorsot..

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: nagygyu (51926)