Egy griff Creative Commons License 2016.05.20 0 0 117275

Sziasztok. Volna egy kis gondom, illetve kérdésem. Mai nap érkezett netes rendelésből 5 db makita forstner fúróm. Elég nagyok, 35, 40, 42, 45 és 50-es fúrók. Van pár makita cuccom, eddig nem volt gondom velük, de itt most nagyon nem tetszett amit a csomag kibontása után láttam. A fúrók mindenféle megjelölés nélkül (pl makita felirat vagy gyári szám) érkeztek meg. A minőségük ránézésre csapnivaló, preciziós megmunkálásnak se híre, se hamva, mintha a szomszéd esztergályos csinálta volna. A dobozon persze makita felirat, a szerszámon a méretjelölésen kívül semmi. Pár képet csináltam, itt van:

 

 

 

Ami eddig volt/van makita cuccom, azon látszik a minőségre törekvés, ezen azonban semmi. (Direkt raktam a forstner mellé egy gyári makita marófejet) Egy ótvar, vacak és sajnos kibróbálva is az. Az 50-es fúróval nem sikerült fúrnom! Rétegelt lemezbe próbáltam fúrni, sikerült is kb 2-3 mm-t!! Többet nem, mert csak égette az anyagot, füstölt, stb...... Pont az ami a képen van.

Igazából csak az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez lehet-e egyáltalán makita, vagy valami más vacak? A webshop egy nagy magyar, mostanában itt e fórumon is emlegetett bolt, de nem írom most le, hogy melyik, mert lehet hogy nem az ő hibájuk. Holnap bemegyek egy itteni (kecskemét) makita kereskedőhöz és megkérdezem, hogy ez igazi makita fúró-e, de most nagyon fel vagyok háborogva! :-)

Két dolog lehet:

1) Vagy tényleg makita ez a fúró, de akkor a cég iszonyúan rossz irányba tart, mert ez nem szerszám, ettől még a kínai csodák is többet tudnak.

2) A fúró nem makita, csak a dobozra ragasztott matrica az, akkor viszont ez a webshop sikeresen elásta magát, pedig nem halottam eddig erről sem rosszakat.

Esetleg 3. verzió, hogy elbas....zta a websop, fogok persze reklamálni és kicserélik nekem profi, igazi makitákra, ekkor örülünk, mert ugye emberekből vagyunk tévedhetünk....... 

Esetleg 4. verzió???

:-(