Aniesz Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125319

Szia Zsazska! 

 

Köszönöm a válaszodat! Írtam a hozzászólásomban az első sorban hogy kan a kutyus... :) Nem, nem tenyésztési szándékkal szeretnénk mellé kislányt, csak csupán azért, hogy ne legyen annyit egyedül. van a családban két lánygyermek, akik már elég idősek, kamaszok, így sokat ők sincsenek otthon...Úgy érezzük, talán jót tenne a meglévő kis házőrzőnknek egy társ, hogy amíg nem vagyunk otthon, legyen akivel játszhat. 

Amúgy tenyésztőtől származik, fajtatiszta, de nem törzskönyvezett, és a lánynál sem törekszünk erre. Mi nem akarjuk versenyekre vinni, meg tenyészteni őket, csak szimplán házi kedvencek...

Amúgy a kan kutya, Sunny a neve, fekete, túl van pár szemműtéten, de egyelőre ezen kívül nincs vele gond. Annyi, hogy tavasszal mindig kisebesedik az orra, gondolom mert túrja a földet, de az is szépen elmúlik ilyenkorra, ha mégsem szokott rá írni az állatorvos gyógyszert. 

Nekem valójában az lett volna a kérdésem, hogy miként tudjuk majd összeszoktatni egy kislánnyal, mert szeretnénk 6-8 hetes korában elhozni a jövevényt, ahogy Sunny-t is annak idején. De ő ugye akkor egyedül volt, így "csak" hozzánk kellett szoknia... :)

Nem tudom a kislánnyal hogy legyen? Tartsuk bent amíg kicsit nagyobb nem lesz? 

Megnyugtattál kicsit azzal, hogy a viselkedése amolyan fajtajellemző, de félek attól, hogy nem fogadja el az új jövevényt...és akkor mi lesz?

Erre az ivartalanításra gondoltam már én is.

Még egyszer köszönöm a válaszodat!

Előzmény: zsazska (125318)