skoumi Creative Commons License 2016.05.16 0 0 15857

Nincs minden feltöltve a mormonok oldalára (familysearch.org)!
Réka_kereső - igen, sajnos. Nem egészen világos, hogy miért. Elképzelhető, hogy amikor feltöltötték, még nem vették mikrofilmre az összeset. Míg az OSZK-ba jártam kutatni ezeket (akkor az FS még sehol nem volt a magyar digitális állományával), már akkor is hiányoztak "szakaszok" a mikrofilmeken... Ezek talán az OSZK-ban azóta filmen vannak, de úgy látszik, mormonék nem kapták meg, vagy más projektek miatt még nem jutottak el oda, hogy a hiányzókat bedigitalizálják.

 

bladesks007 - nem feltétlenül törvényi szabályozás, hanem mert egyszerűen nem töltötték fel (még. Majd egyszer, valamikor, amikor kedvük tartja, bizonyosan feltöltik).

Itt azonban valószínűleg mégis a törvényi szabályozás miatt nem került fel, mivel a lista szerint a mikrofilm az 1907 (szept.)-1921 közötti születéseket tartalmazza, amik egy része túlmegy a 100 éves törvényi korláton. Emiatt valószínűleg a teljes könyvet nem töltötték fel - ez náluk gyakorlat amúgy...

 

A familysearch egy jó ideje kódolt linkeket használ, tehát a szám növelésének és csökkentésének gyakorlatilag kevés az értelme, pláne, hogy a feltöltések nem feltétlenül a mikrofilmek sorrendjében történtek. (sőt, bizonyos esetekben biztosan nem)

Előzmény: Réka_kereső (15856)