borzavári Creative Commons License 2016.05.14 0 0 4094

Sziasztok!

 

Egy kis tanácsot szeretnék kérni!

 

Az érdekelne hogy aki kicsiben csinálja a sajtot otthon az hogy oldja meg.

 

Nekünk ugye van két kecskénk, napi 4-5 liter tejet adnak. Ha nem csinál minden nap sajtot a Feleségem akkor alig férünk el a hűtőben a sok tejtől.

Vett csak a fejéshez, sajtkészítéshez még 3 fazekat, de sokszor így is edény hiány van. Nem beszélve arról hogy a gázon az 5 liter tej sokszor 1,5 óra alatt forr fel, kavargatja végig, de így is leég, mosogatás utána , stb...

Úgy érzem hosszú távon ez sok a Feleségemnek. Nem beszélve hogy úgy nézz ki várandós és hányingere van a tej meg a sajt látványától szegénykémnek, meg egyébként sem nagyon eszi, issza. 

 

Azt azért már látom hogy két kecske munka mellet (nekünk) csak kedvtelésből kicsit sok ha ennyi tejet adnak.

Erősen gondolkodok rajta hogy a rosszabbul  tejelőt elapasztom. Akkor pont lenne annyi tej lenne hogy ne kelljen venni a boltban, aztán heti kétszer csinálna

belőle sajtot. Igaz akkor nem tudnánk mindig rokonoknak, kollégáknak adni belőle, de így egy picit aránytalan hogy minden estéje elvan szúrva vele.

 

Előre is köszönöm a jó tanácsokat!