.ETNA. Creative Commons License 2016.05.08 0 0 4709

Világos, tehát:

1./ Miután nem hülyék vagyunk, hanem felelősségteljes felnőtt emberek, arra hivatkozni, hogy "nem várhatják" el tőlünk a felelős közreműködést (pl. pont nem vagyok annyira hülye, hogy ne a hűtőszekrényben tároljam az injekcióm - méghozzá középen lévő polcon - , ha egyszer ez az utasítás, hiszen ez az én érdekem - elsősorban!!!), kb. pont azt jelenti magyarról-magyarra fordítva, hogy ha három havit egyszerre váltod ki, akkor bizony x hónapban kva (már bocsánat) sokat kell kipengetni az OEP-nek, a következő két hónapban pedig kevesebbet, vagyis nem egyenletesen oszlik el a költség.

Tehát: nagyon is finanszírozási oka van!

 

2./ Kontrollra tehát, továbbra is három havonta kell menni, de majd három receptet kapunk, s azt háromszorra kell kiváltani, a három, egymást követő hónapban ... mégis mi ez, ha nem költségelosztás? Persze, ha a gyógyszertár és az intézmény másképpen állapodik meg, s ha a kórház gyógyszerkerete lehetővé teszi, akkor kaphatjuk ám továbbra is egyszerre mind a hármat. Illetve pl. egy, a lakóhelyeden lévő gyógyszertárral le tudod csekkolni, hogy neked kell ez a gyógyszer minden hónapban, s azért x napon mindig bemennél hozzájuk a recepteddel, akkor berendelik neked (pl. a közelünkben lévő Benu-s gyógyszertár ilyen), de akkor tényleg el is kell menned érte, mert ő már "magára vette" a 300ezer forintos ktg-et, s ha rajta marad, senkinek sem tudja eladni). Tehát az orvoshoz nem kell havonta járni ... ezt rosszul értelmezték némely intézményben :-)

 

 

Csak azt nem értem, hogy ha ilyen alapon szabad kezet adnak az intézménynek, vagyis ha akarják lehet egyszerre kiváltani az intézmény és a gyógyszertár közötti megállapodás alapján, akkor hogyan hivatkozhatnak arra, hogy a hülye beteg nem biztos, hogy tudja megfelelően pl. tárolni a gyógyszerét és ezért "biztonságosabb", ha csak mindig egy adagot vált ki. Bla-bla-bla .... 

 

3./Csak nem olyan régen kapom a Simponit, nem tudom, hogy mikortól lehet három adagot egyszerre megkapni, de gyanítom, hogy már egy jó ideje ... így azt hablatyolni, hogy ez ellentétes lenne a jogalkotó szándékával, s hogy emiatt nem akarják ezt a gyakorlatot "kialakítani" ... jó nagy kamu-duma :-)

 

Ezek a nagyokosok tényleg ennyire debilnek nézik az embereket? Tényleg elhiszik magukról, hogy olyan ügyesen csűrik-csavarják, hogy senki sem lát át a szitán? Az agyamat eldobom, de tényleg :-)

Előzmény: hagyma boly (4708)