szilascet Creative Commons License 2016.05.05 0 0 40019

A portya kajakhoz: 

Régen én is kétszemélyes összecsukhatóval eveztem évekig, igaz, hogy csak nyáron. Akkor ez nem tűnt rossznak, de nem hordtam tetőtartón. Stabil volt, sosem éreztem, hogy a hullámoknak jelentősége van (Duna). 2 éve újrakezdtem a sportot és vettem egy portyát, inkább V-testűt. Elsőre égnek állt a hajam a billegéstől, alig tudtam benne maradni, de 10 perc billegés után végül elkezdtem evezni, és meg sem álltam 16 km-ig. Sikerült beszoknom és megtanulnom evezni, de mindig féltem, ha hajót láttam közeledni, pedig csak párszor borultam az egész szezonban. Mivel szellemi kikapcsolódás céljából (is) járok a vízre, a stressz nem fért bele a történetbe, ráadásul hideg víznél nem mertem volna használni, így tengeribe szálltam és nem bántam meg.

Tehát ha ki akarod tolni a szezont, akkor is a tengeri ajánlott. Egyébként Kismaroson a Rév utca végén portyákat is lehet kölcsönözni olcsón, érdemesnek tartom kipróbálásra. 

Amit mások is írtak, pl. egy Robe2 üvegszálas utánzat is jó lehet a Dunán edzeni és túrázni, én nemrég vettem egy ilyet, éppen a kisebb súlya (18kg) miatt. Nem mindegy, mennyit kell emelni. 

Előzmény: Vakeráznak (40016)